Data publicării:

Câți bani dau românii pe alimente: Nu poți mânca cu doar 50 de lei pentru 2-3 zile / O salată e 4,5 lei, o legătură de ridichi 2,5 lei... nu mai zic dacă vorbim de mezeluri

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
DC News
DC News
Cât cheltuie românii pentru o masă dintr-o zi? Care este suma ideală pentru o alimentație echilibrată?

Jurnalista DC News, Dana Mihai, a fost în câteva puncte ale Bucureștiului pentru a intervieva oamenii obișnuiți care se confruntă în fiecare zi cu creșterea prețurilor și a drămuirii pensiei pentru a ajunge la capătul lunii.

„Câți bani cheltuiți pe o masă dintr-o zi?”, a fost întrebarea adresată de jurnalistă oamenilor care treceau întâmplător pe străzile și parcurile Bucureștiului, iar răspunsurile acestora nu au variat atât de mult, dovadă că „nu poți mânca decent cu doar 50 de lei pentru 2-3 zile”.

„Pentru 2 persoane, indiferent despre cine e vorba, dar mai ales pentru pensionari, cu aproximație cam între 60-80 de lei, cu cumpărat alimente și gătit de alimente,.  Accentuez: pentru două persoane, gătit acasă. Cred că mă pot încadra.”, a fost răspunsul unei pensionare, după care aceeași persoană a mai zis: „Da, mi se pare mult. Depinde acum de unde cumpărăm și pensia. Cei cu pensia de 3000 de lei se încadrează, cei cu 1200 de lei nu se încadrează. Când o salată e 4, 5 lei, o legătură de ridichi 2 lei jumătate... nu mai zic, mai ales dacă vorbim despre mezeluri”.

Youtube video image

 

O altă persoană a spus în legătură cu întrebarea de mai sus că „Vreo 30 de lei. De 30 de lei îmi iau o bucată de ceafă de porc, murături, pâine, cartofi. Vreți să vă zic și masa de seară? E același lucru ca masa de la prânz. Într-o zi, ca să mănânci normal, te duci înspre 60 de lei cel puțin. Fiecare își face meniul, dar nu cu 30 de lei pe săptămână.”

O a treia persoană mai transmite că „nu a calculat, dar știe că majoritatea banilor se duc pe alimente”. Întrebat dacă poate supraviețui cu 50 de lei pentru 2-3 zile, aceasta a mai zis: 

„Categoric nu. Poate doar o zi cu anumite excepții, o masă foarte basic cu mulți carbohidrați, dar nu pentru 2-3 zile, niciodată.”

O a patra persoană intervievată a zis că „prețurile nu mai pot fi contorizate, de la o săptămână la alta o iau razna”:

„Sincer? Cred că 100 de lei pentru 2 persoane e puțin spus. În condițiile în care gătim acasă, dacă mai punem și cheltuielile pentru gaz, căldură...

Categoric exclud posibilitatea de a trăi 2-3 zile cu 50 de lei. Trebuie să ținem cont și de ritmul în care cumpărăturile similare parcă trec niște praguri. Se mai adaugă 10 lei, 15 lei de la o săptămână la alta. Avem nevoi alimentare pe care trebuie să ni le satisfacem. Suta de lei pentru două persoane se duce foarte ușor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel