Data publicării:

Câți bani cere un politician ca să te învețe ce să vorbești

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp

Un politician vrea să îi învețe pe români ce să vorbească - totul contra cost.

Este vorba despre Theodor Paleologu care - în decursul a șapte întâlniri și pentru suma de 350 de lei - vă va forma ca oratori. Iată cum prezintă necesitatea unui astfel de curs.

"Formarea unui orator durează ani de zile. În doar şapte întâlniri cursul de retorică oferă o simplă introducere în materie, punînd accentul pe trei aspecte: teorie, exemple, exerciţii. Vom evoca pe scurt cîţiva clasici ai teoriei retoricii (Platon, Aristotel, Cicero, Tacit, Quintilian, Hermogen, Fénelon), precum şi sfaturile practice ale unui Dale Carnegie, vom citi şi comenta câteva discursuri celebre, vom viziona filme cu vorbitori cunoscuţi.

Fiecare cursant va putea ţine un scurt discurs pregătit în avans şi un altul improvizat în doar cîteva minute. Varietatea tipurilor de discurs, afirmată din start de clasicii retoricii, pune problema adaptării la context. Situaţiile în care suntem chemaţi să luăm cuvîntul în public pot fi extrem de variate: la recepţii şi dineuri, la serbări şi funeralii, la întruniri politice şi dezbateri academice, la vernisaje şi lansări de carte. Într-o lume în care pregătirea retorică e practic nulă, e destul un grăunte de savoir-faire pentru a ieşi în evidenţă", scrie Theodor Paleologu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel