Câte porții de pește recomandă medicii pentru o memorie bună
Memorie bună toată viața reprezintă un deziderat pentru mulți dintre noi. Consumul de pește ajută în acest sens, iar cu cât vei consuma mai multe porții din acest aliment, cu atât este mai bine pentru creier.
Dr. Philippe Tellier explică, în International Journal of Medicine, că peștele este unul dintre cele mai studiate alimente pentru acțiunea asupra memoriei. O meta-analiză realizată de o echipă franco-română, care a încrucișat rezultatele a cinci studii serioase, confirmă că peștele este esențial pentru o memorie bună. La studii au participat 24.000 de vârstnici, monitorizați pe o perioadă cuprinsă între 4 și 9 ani.
Chiar dacă și o porție săptămânală de pește este importantă pentru o memorie bună, cercetătorii au stabilit că un consum de patru porții de pește pe săptămână este eficient pentru întârzierea declinului cognitiv cu patru ani.
Efectul protector asupra memoriei se datorează acizilor grași omega 3, care se găsesc mai ales în peștele din ape reci, cum ar fi somonul, heringul, macroul, tonul, sardinele.
Dr. Tellier recomandă consumul a patru porții de pește pe săptămână sau, în medie, 14 porții pe lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News