Câte minuni poate face sarea pentru cafea și mezeluri! Secretul gospodinelor
La ce mai este bună sarea în afară de a condimenta mâncarea?
Sarea are mai multe feluri în care vă poate fi de folos. De exemplu, pe salamul, cârnații afumați și, în general, pe orice mezeluri păstrate timp mai îndelungat în cămară nu se va forma mucegai dacă ungeți toată suprafața lor cu saramură.
De asemenea, cafeaua își menține mai bine aroma dacă introducem în borcanul de sticlă în care o păstrăm un săculeț de tifon în care se află sare grunjoasă de bucătărie. Evident, recipientul respectiv trebuie închis ermetic. Sunt foarte potrivite pentru acest scop borcanele tip ness.
VEZI ȘI: Câinele tău vomită când mergeți cu mașina? Iată câteva sfaturi pentru ca patrupedul să se simtă excelent când sunteți în autovehicul
Oamenii care au câine știu cât este de greu să ia patrupedul cu mașina atunci când merg undeva. Câinele nu se simte bine, ba uneori chiar și vomită.
Dar ce trebuie să faceți pentru a evita situațiile neplăcute când mergeți cu patrupedul la plimbare cu mașina? Aflăm răspunsul de la pilotul Cezar Osiceanu. El are cea mai mare canisă de mioritici din lume.
Pilotul Cezar Osiceanu a făcut câteva observații pentru oamenii care au câini. El are cea mai mare canisă din lume de câini ciobănești românești mioritic. A reușit reomologarea națională și omologarea internațională a raselor de câini ciobănești românești mioritic și carpatin, a prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul mondial.
„Odată cu aducerea micului ghemotoc blănos în familie, apar și câteva probleme specifice. Astăzi o să discutăm despre cele legate de transportul lui. Ați putut observa că, în general, încă de la prima plimbare cu mașina, micul pui va vomita ușor.
Nu trebuie să vă speriați... pentru că este ceva normal. În general, crescătorii le dau să mănânce mai mult în perioadele de vizitare și vânzare a puilor, iar puii sub șase săptămâni nu au avut în program plimbări cu căruciorul precum bebelușii umani.
După perioadele impuse de medicul veterinar, ca protecție postvaccinare, veți dori să îl luați cu mașina în weekend, în parc, în excursii etc. Și veți observa că, în proporție de peste 60-70%, puiul dumneavoastră va vomita din nou în mașină, chestie deranjantă, evident, pentru toți.
Se pune normala întrebare de unde vine sau de ce se întâmpla asta?
În cazul copiilor noștri, scrânciobul în care au stat bunicii noștri a evoluat la actualele cărucioare cu sisteme electronice de balans. Datul în scrânciob sau balansoarul în cărucior face ca otolitii ce ne asigură echilibrul să se ordoneze și astfel, de la vârste fragede, să putem avea un echilibru bun, să facem tumbe și rostogoliri și să mergem cu mașina fără să mai vomităm.
Bun și atunci ce puteți face?
Simplu! Cu o seară înainte de plecarea planificată în dimineața următoare, nu îi mai dați să mănânce după ora 18.00. Îl scoateți la plimbare pe jos, circa o oră, timp în care puiul își va face necesitățile.
Dimineața nu îi dați să mănânce nimic, îl lăsați să bea apă și îl scoateți la plimbare minimum 30 de minute.
După aceasta, puteți merge cu el cu mașină și, după alte două-trei astfel de plimbări, veți observa faptul că, în proporție de peste 90% din cazuri, ați rezolvat neplăcuta problema.
Rămâne însă valabilă întotdeauna plimbarea câinelui înainte de mersul cu mașina, mai ales vara.
Nu duceți, de la început, câinele în portbagaj deoarece se va amplifica senzația de vomă, iar câinele va memora aceasta și va refuza să mai stea acolo”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News