Data actualizării:
Data publicării:

Câte calorii trebuie să consume un copil. Nutriționistul Wasim Nazer: Am zis-o şi au sărit mulţi oameni!

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Nutriționistul Wasim Nazer a vorbit despre alimentația copiilor și a spus câte calorii ar trebui să consume un copil.

"Un copil poate să consume şi 6000 de calorii, mai ales dacă este în creştere. Am zis-o la o emisiune şi au sărit mulţi oameni: "Cum să consume un copil mai mult decât un adult?". Un om normal, bărbat/femeie, consumă undeva la 2000-2500, 3000 maxim. Un copil trebuie să consume undeva la 5000 de calorii lejer, mai ales în creştere. Că ai văzut, între 12 şi 15 ani înălţimea lui se dublează... Dacă nu are hrană bună... Ca un bloc - dacă nu îi dai ciment, fier cum trebuie, nu va fi construit bun", a spus Wasim Naze pentru spectacola.ro, în emisiunea Pastila de Frumusețe.

Bomba calorică de la micul dejun

De asemenea, nutriționistul a atras atenția asupra unei greșeli pe care o fac mulți părinți, atunci când vine vorba de micul dejun al copilului.

"Cerealele cu lapte reprezintă bomba calorică pe care o dăm copiilor în fiecare zi. Tu îi dai zahăr de dimineaţă! Nu este nimic bun în cerealele respective. Degeaba scrie pe cutie că are B-uri. Astea sunt adăugate. Ce i-ai dat? I-ai dat roşii, castraveţi, brânză? I-ai dat nişte cereale care sunt absolut mizerabile. Îl înveţi să fie gras, să mănânce zahăr şi să consume şi mai mult zahăr. La două-trei ore, are nevoie de zahăr, că a crescut insulina şi a coborât în corpul lui. Va consuma mai mult!

Dimineaţa, ai mâncat o cantitate mare de zahăr. Corpul tău bagă insulină, scade repede. Atunci, simţi nevoia să mănânci ceva. Dacă eşti copil, te duci să iei o ciocolată, că simţi nevoia de zahăr. Bagi o ciocolată, iar se ridică, iar coboară. Problema duce la diabet, cu timpul. Mulţi copii, acum, încep să aibă diabet", a spus Wasim Nazer.

Vezi și: De ce ni se spune că nu sunt bune carnea, ouăle și lactatele. Nutriționistul Wasim Nazer: Acesta este scopul! Trebuie să consumăm de toate 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel