CATASTROFĂ în Azerbaidjan. Al doilea cel mai mare oraș a fost bombardat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Haos în Azerbaidjan după ce Ganja, al doilea cel mai mare oraș din țară,  a fost bombardat.

Al doilea oraș ca mărime al Azerbaidjanului, Ganja, a fost bombardat de forțele armene, pe măsură ce continuă ciocnirile asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabakh. Deși oficial enclava face parte din Azerbaidjan, ea este condusă de etnici armeni.

Cine a lovit orașul Ganja? 

Autoritățile autoproclamate de acolo spun că au lovit aeroportul militar al Ganja după ce forțele azere au bombardat capitala regiunii, Stepanakert. Într-o scurtă declarație, duminică, ministerul apărării din Azerbaidjan a declarat că forțele armene bombardează Ganja, orașul vestic al Azerbaidjanului aflat la nord de Nagorno-Karabakh. Ministrul apărării, Zakary Hasanov, a declarat ulterior că aceasta este o mișcare „clar provocatoare” care pune paie pe foc.

Totodată, armata Azerbaidjanului spune că forțele sale au preluat controlul asupra a șapte sate. În același timp, forțele separatiste din Nagorno-Karabah spun că trupele lor și-au „îmbunătățit” pozițiile de pe front.

Armenia este deschisă dialogului

La începutul acestei săptămâni, Armenia a declarat că este „pregătită să se angajeze în discuții” cu mediatori din Franța, Rusia și SUA pentru a încerca să convină asupra încetării focului. În același timp, Azerbaidjanul, susținut în mod deschis de Turcia, a cerut retragerea trupelor armene din Nagorno-Karabakh și zonele adiacente ocupate de trupele etnice armene, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel