Cătălin Predoiu l-a dat afară pe rectorul Academiei de Poliție. MAI solicită control de urgență, după ce mai mulți studenți au ajuns la spital cu enterocolită și intoxicație alimentară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Agerpres
foto: Agerpres
Cătălin Predoiu a decis să îl demită pe rectorul Academiei de Poliție. Drept urmare, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a inițiat o anchetă de urgență la instituția de învățământ.

Conducerea MAI a constituit miercuri o comisie, avându-l în calitate de coordonator pe secretarul general adjunct al MAI și fiind formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice. Scopul comisiei este să analizeze cauzele care au condus la incidentul din data de 14 noiembrie 2023, când mai mulți studenți de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Ministrul l-a dat afară pe rectorul Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, cu doar câteva zile înainte ca informații furnizate de Sindicatul Europol privind calitatea hranei oferite în cadrul academiei și la condițiile în care se desfășoară procesul de formare a viitorilor ofițeri să apară în presă. 

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15 noiembrie constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI şi formată din specialişti ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Medicale şi ai Direcţiei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' au prezentat stări de rău", a informat, vineri, MAI.

Până în prezent, s-au dispus sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate; verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor; prelevarea de probe şi efectuarea de analize de laborator atât din alimente, cât şi din spaţiile de preparare şi de servire a mesei.

De asemenea, s-a dispus testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deserveşte unitatea de alimentaţie a Academiei; igienizarea suplimentară a spaţiilor de prepare şi de servire a mesei şi a celor destinate ca săli de clasă, precum şi suplimentarea serviciului medical în instituţie pentru atenta supraveghere a studenţilor.

După incident, niciun student de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a avut nevoie de internare, cei afectați fiind sfătuiți să solicite tratament medical specializat.

Conducerea instituției își exprimă regretul pentru această situație și depune eforturile necesare pentru a identifica cauza și a preveni apariția, pe viitor, a unor incidente similare.

*știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel