Cât valorează acum pământul lui Băsescu la Nana. Rădulescu a spus prețul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Băsescu
Băsescu
Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermerilor și fost consilier al lui Traian Băsescu, a vorbit într-un interviu pentru DCNews despre valoarea terenurilor agricole din România.

Fostul preşedintele Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, Ioana, 290 de hectare de teren arabil, în judeţul Călăraşi. Terenul, compact, se află pe raza localităţii Nana. Ioana Băsescu a plătit cash aproape 300.000 de euro.

Cât valorează acum pământul în comuna Nana? 

”Păi probabil că dublu față de cât l-a luat. În România trebuie să înțelegem că valoarea terenurilor va crește foarte mult. Hai să discutăm de anii când terenurile au fost luate 'pe degeaba', între '93 și 2000, era între 500 și 1000 de lei. Erau sume importante pentru că erau unii care aveau fie 5, fie 8 hectare și omul zicea 'vând pământul și-i cumpăr casă lui fi-miu sau mașină etc...' Considera că e un dar pe care în sfârșit l-a primit  și de la care își luase adio”, a povestit Rădulescu.

”Acum, prețul depinde de mai mulți factori: unde e amplasat, dacă e irigat... Ajunge acum de la 2.000 la 10.000 de euro hectarul. Așa că, dacă aveați 100 de hectare și era la Nana și era și irigat luați cel mai probabil 1 milion de euro”, a mai explicat fermierul Adrian Rădulescu.

Puteți urmări întreg interviul aici:

VIDEO

Vezi și: Economia de subzistență. Rădulescu: Multe lucruri nu sunt OK în agricultura românească



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel