Data publicării:

Cât va mai dura războiul dintre Israel și Hamas. Netanyahu vine cu răspunsul

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat într-un discurs televizat sâmbătă că Israelul se află într-o luptă pe "toate fronturile" despre care a spus că va dura multe luni până când va fi obținută victoria, transmite Reuters.

El vorbea în timp ce Israelul intra în a 13-a săptămână a războiului său împotriva militanților palestinieni Hamas din Fâșia Gaza, care a stârnit atacuri din partea altor grupuri aliniate Iranului în Liban, Siria, Irak și Yemen.

Statele Unite și Israelul poartă discuții privind trecerea la o „nouă fază“ a războiului cu Hamas.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedinţiei SUA, Jake Sullivan, şi ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer, au discutat marţi despre trecerea Israelului la "o fază diferită" a războiului său împotriva Hamas în Fâşia Gaza, potrivit unui responsabil american.

Jake Sullivan a discutat cu acest apropiat al premierului Benjamin Netanyahu despre "trecerea la o nouă fază a războiului pentru a se concentra asupra unor ţinte importante ale Hamas", potrivit acestui responsabil al executivului american, sub protecţia anonimatului.

În cursul convorbirii au fost discutaţi, de asemenea, "paşii practici pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară şi a minimiza prejudiciul cauzat civililor", precum şi "eforturile" pentru a favoriza eliberarea ostaticilor aflaţi încă în mâinile mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Aliat istoric al Israelului, SUA insistă din ce în ce mai mult ca Israelul să favorizeze operaţiuni mai direcţionate, iar preşedintele democrat Joe Biden şi-a exprimat public dezacordurile cu guvernul conservator condus de Benjamin Netanyahu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel