Data publicării:

Cât se ține carnea de vită în cuptor. Timpul corect de gătire

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Timpul de gătire al cărnii de vită în cuptor poate varia în funcție de grosimea și de preferințele personale privind nivelul de gătire. Iată câteva indicații generale pentru gătirea cărnii de vită în cuptor...

Rare (sângeriu): 50°C - 52°C în interior, aproximativ 10-15 minute pe fiecare 500 de grame de carne.

Medium Rare (medium sângeriu): 55°C - 57°C în interior, aproximativ 15-20 de minute pe fiecare 500 de grame de carne.

Medium (punct roz): 63°C - 68°C în interior, aproximativ 20-25 de minute pe fiecare 500 de grame de carne.

Medium Well (bine pătruns, cu o mică urmă de roz): 71°C - 74°C în interior, aproximativ 25-30 de minute pe fiecare 500 de grame de carne.

Well Done (foarte bine pătruns): Peste 76°C în interior, aproximativ 30-35 de minute pe fiecare 500 de grame de carne.

Aceste sunt doar estimări generale, iar timpul exact de gătire poate varia în funcție de cuptorul tău, de tipul și grosimea cărnii, precum și de preferințele personale. Pentru a obține cea mai bună calitate a cărnii, utilizează un termometru de bucătărie pentru a verifica temperatura internă a cărnii în timpul gătirii. Începe măsurătorile cu aproximativ 5-10 minute înainte de timpul estimat de gătire și verifică temperatura periodic până când ajungi la nivelul de gătire dorit.

De asemenea, lasă carnea să se odihnească timp de câteva minute după ce o scoți din cuptor. Acest lucru ajută sucurile să se redistribuie în interiorul cărnii, obținând astfel o textură mai fragedă și o carne mai suculentă.

Pulpă de vită la cuptor

pulpă de vită (mânzat)
ulei
vin alb
condimente după gust (sare, piper, cimbru, usturoi pudră sau zdrobit etc)
3-4 cepe roșii
 o căpățână usturoi

Cum se prepară

Se ia carnea și se pune într-o tavă în care am pus câteva linguri de ulei si o cană de apă. Se adaugă ulei și condimente după gust, se pune o folie de aluminiu deasupra și se bagă la cuptor. Când pulpa de vită este pe jumătate făcută, se poate adăuga niște vin, după gust.

Cu 20 de minute înainte sa fie gata, scoate folia de aluminiu (poți tăia pulpa felii groase, ca să se pătrundă mai bine), aruncă în tavă niște cepe roșii curățate și tăiate în sferturi și cățeii de usturoi (cu coajă). Se vor coace frumos și vor avea un gust minunat.

Vezi și: Cât se ține carnea de porc în cuptor. Timpul corect de gătire

Cât se ține carnea de pui la cuptor. Timpul corect de gătire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel