Urmărește emisiunea live
Cât mai e până la starea de URGENȚĂ? Musta, mesaj SFÂȘIETOR. "Primul venit, primul servit". Cel mai NEGRU scenariu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Renasterea
foto: Renasterea
Medicul Virgil Musta a transmis un mesaj sfâșietor după noul record înregistrat astăzi, în ceea ce privește pandemia de COVID-19 în România. Cât mai durează până vom intra din nou în starea de urgență?

Întrebat cât mai durează până vom intra din nou în starea de urgență, având în vedere că batem record după record la numărul de cazuri de COVID-19, medicul Virgil Musta a răspuns:

"Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că, la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țară și atunci vom avea o problemă. Fac un apel la populație că trebuie să înțeleagă că există virusul și că dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de Sănătate Publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu și nici nu cred că ar fi necesar dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile", a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV. 

Cel mai NEGRU SCENARIU

În contextul în care lucrurile sunt greu de ținut sub control și oamenii refuză să respecte cele mai importante și simple reguli, Virgil Musta a dat cel mai negru scenariu care ne poate aștepta. 

"Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei, acolo unde pacienții nu au mai avut loc unde să se interneze, e clar că numărul e limitat. Cei care vor veni în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu sau nu vor fi acceptați în spital pentru că nu avem unde să-i internăm, cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil că va fi primul venit, primul servit, pentru că în continuare, nu putem să externăm un pacient în stare gravă ca să primim altul grav sau în forme severe. Evaluarea va fi foarte, foarte dificilă", a completat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel