Data publicării:

Cât de sănătoase sunt, de fapt, conservele. Mihaela Bilic: Le otrăvim românilor farfuria cu tot felul de păreri extremiste / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artemsh
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artemsh
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV, unde a explicat de ce conservele sunt sănătoase. 

Potrivit medicului, conservele nu conțin conservanți și împiedică dezvoltarea microorganismelor. Ele sunt de asemenea o metodă ieftină de păstrare a alimentelor. 

„Când le-a inventat, Louis Pasteur a revoluționat lumea alimentară. De ce? Pentru că într-o conservă nu ai nevoie să pui conservanți. Ea se fierbe și procedeul de fierbere al unui produs împiedică dezvoltarea microorganismelor. Deci un lucru care este fiert, știm cu toții de când făcea bunica zacuscă, orice fel de legume pentru iarnă, ele se puneau în borcan și se fierbeau. În conservă avem legumele, mâncarea, fără niciun fel de agent de conservare pentru că fierberea este mecanismul prin care se neutralizează agenții patogeni.

Ea este sterilizată prin fierbere și ține mult timp, poate fi păstrată la temperatura ambiantă. Ele stau în cămară cu anii, nu se strică și este o metodă ieftină și la îndemână oricui de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă fără niciun fel de consum financiar.", a spus Mihaela Bilic.

 

3. Sursa foto... (canned-sardines-conserve_32145000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chandlervid85 

 

Cât de toxice sunt conservele 

„Am găsit o chestie discutată de Comisia Europeană. Vorbesc despre toxicitatea cutiilor de conserve. Oamenii zic așa: „Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve pot fi foarte nocive pentru consumatori. Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginirii și menținerea produselor cât mai proaspete., a spus Cătălin Măruță.

„La capitolul ce fel de materiale dubioase sau nesigure se folosesc pentru conservă, în principiu, conserva era făcută din tablă. Acum, dacă noi punem în interiorul conservei de metal și niște folie de plastic care nu știu exact de ce trebuie pusă, nu știu să răspund la asta. Întorcându-mă la conserve, culmea este că tabla și fierul din conservă îmbogățesc preparatul în fier.", a spus medicul. 

 

„Nu mâncarea îi îmbolnăvește, ci stresul"

„Vreau să înțelegeți, noi trăim în societatea de azi. Dacă vreți și aveți posibilitatea să trăiți într-un paradis pierdut, în care aveți toate lucrurile naturale așa cum le mâncau, nu bunicii noștri, cinci generații înainte, oamenii, unde să nu existe niciun fel de îngrășământ pentru agricultură, unde aerul să nu fie poluat și mâncarea să fie nepusă într-o pungă sau într-o sticlă de plastic, vă rog din suflet faceți asta. Dar noi, ceilalți, 99%, unde să ne ducem și cum să ne ferim?

Oamenii sunt făcuți să fie anxioși și să le fie frică de mâncare. Ei când privesc mâncarea o privesc cu gândul că mâncarea îi va îmbolnăvi și în final, ce să vezi, nu mâncarea îi îmbolnăvește, ci stresul. Lucrul ăsta nu-l evaluează nimeni, nu vorbește nimeni despre el. Le otrăvim românilor farfuria cu tot felul de păreri extremiste.

Rolul meu este să vin să vă spun că lucrurile nu sunt alb și negru!”, a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV. 

 

Aflați mai multe în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel