Cât de multă cafeină conține o Coca‑Cola
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Cât de multă cafeină conține o Coca‑Cola? Afli răspunsul în rândurile de mai jos.

100 ml de Coca‑Cola conțin 9,7 mg de cafeină, adica aproximativ 32 mg de cafeină sunt într-o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original. În schimb, o cană de ceai conține aproximativ 75 mg de cafeină, în timp ce o cană de cafea are aproximativ 100 mg de cafeină.

Iată lista ingredientelor din Coca‑Cola:

Apă carbogazoasă - Aproximativ 90% din Coca-Cola este apă. Partea carbogazoasă este dioxidul de carbon purificat, care dă băuturii "bule".

Zahăr - gustul dulce al Coca-Cola Clasic provine din zahăr. Coca-Cola Zero Zahăr însa nu are zahăr, fiind îndulcit cu un amestec de îndulcitori intenși, hipocalorici.

Colorantul caramel - Este făcut special pentru Coca-Cola, pentru a da băuturii culoarea sa caracteristică.

Acidul fosforic – conferă băuturii acea senzație de gust înțepător. Acesta conține fosfor, care se găsește și în lapte, brânză, precum și în compoziția sistemului osos. 

Cafeina - Amestecul gustos din gustul Coca-Cola provine din cafeină. 

Aromele naturale - amestecul de arome naturale este esența formulei secrete a Coca-Cola. Aceasta este cel mai bine păstrat secret al rețetei Coca-Cola.

Care este diferența între Coca‑Cola Zero Zahăr și Diet Coke

Gustul. Niciuna dintre cele două băuturi nu conține zahăr sau calorii. Coca‑Cola Zero Zahăr se apropie însă mult mai mult de gustul Coca‑Cola Original, spre deosebire de Diet Coke care are un mix diferit de arome care îi conferă un gust mai light.

Câte calorii sunt într-o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original

134 de calorii. Iar această valoare reprezintă aproximativ 5% din totalul de calorii pe care un adult obișnuit ar trebui să le mănânce și să bea într-o zi pentru a-și menține o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest lucru este cunoscut ca aportul zilnic de referință sau doză zilnică recomandată (DZR). Consumul de referință al unui adult obișnuit -  8400kj / 2000 kcal.

VEZI ȘI: Comisia Europeană, alertă cu apa potabilă! Cere monitorizarea imediată a tuturor statelor UE: Risc potenţial pentru sănătate

O femeie şi-a recunoscut pisica pierdută acum opt luni după un mieunat în timpul unui apel telefonic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel