Cât de mult contează diploma de facultate la angajare. Răspunsul președintelui Uniunii Naționale a Studenților din România / video
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Președintele Uniunii Naționale a Studenților din România, Ciprian Zamfir, a fost invitat în emisiunea Generația Schimbării de la DC News TV, unde a dezvăluit cât de importantă este diploma de facultate la angajare.

„Diploma nu valorează foarte mult. Valorează foarte mult ce aptitudini ai, ce ai învățat, cum ai învățat și văd că firmele din ziua de astăzi încep să se axeze foarte mult pe acest lucru. Înainte, diploma bătea pe toată lumea. Acum, testul pe care ți-l dau în companie înainte de a intra contează mai mult decât diploma.

Un exemplu simplu, în IT, când toată lumea auzea de Facultatea de Automatică și Calculatoare intra direct, adică se angaja instant, fără test, fără nimic. Erau imediat angajați pentru că aveau anumite competențe. Plus că era facultate de profil. Era imposibil să nu se plieze pe ceea ce voiau ei.

Dar acum sunt firme care îți dau test. Poți să fii anul I. Dacă ai luat testul și te pliezi pe cerințele pe care le au, pe structura pe care ei se ghidează, tu iei fără diplomă. Nici nu mai contează. Însă, categoric, diploma ca hârtie nu valorează mult, dar competențele pe care le-ai dobândit până a lua diploma, cu siguranță cântăresc. Cel mai mult contează ceea ce știi, restul sunt lucruri irelevante. Sau dacă ție îți place o singură nișă, un singur subiect atunci mergi pe ăla. Fii cel mai bun pe subiectul respectiv și vei avea de câștigat mai mult”, a declarat Ciprian Zamfir, preşedintele UNSR. 

VEZI ȘI: Îşi găsesc studenţii de la Politehnică locuri de muncă în domeniu? Ciprian Zamfir, UNSR: Contează aşteptările, trebuie să îţi cunoşti nivelul

Spre ce se îndreaptă cei mai mulţi studenţi în timpul facultăţii? Îşi găsesc studenţii de la Politehnică locuri de muncă în domeniu? La aceste întrebări a răspuns Ciprian Zamfir, preşedintele UNSR, invitat la Generaţia Schimbării.

"Văd o deschidere foarte mare pe partea de leadership şi antreprenoriat. Văd din ce în ce mai mulţi tineri care sunt pasionaţi de acest lucru, să preia ei frâiele, să îşi construiască o echipă, să lucreze cu echipa respectivă. Îi văd şi la asociaţii. Fac echipe de cinci oameni, cu voluntari, şi duc proiecte la capăt. Îi încearcă asta. Şi dacă reuşesc, iar cei mai mulţi reuşesc, sunt altfel după", a declarat Ciprian Zamfir, preşedintele UNSR. 

"Fac asta prin tot felul de programe care le sunt oferite, pe partea de start-up, inotech, şi alte lucruri. Plus că avem şi facultate de profil, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor. Care creează oportunităţi pentru toţi studenţii, nu doar pentru cei de la facultatea respectivă", a mai precizat acesta. 

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/isi-gasesc-studentii-de-la-politehnica-locuri-de-munca-in-domeniu-ciprian-zamfir-unsr-conteaza-asteptarile-trebuie-sa-iti-cunosti-nivelul_918767.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel