Cât de important poate fi un curs de management în cariera ta?
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vă prezentăm mai multe modalități de perfecționare și dobândire de noi cunoștințe și abilități.

Există mai multe modalități de a te perfecționa și de a dobândi noi cunoștințe și abilități. O poți face acumulând experiență treptat, de-a lungul anilor, învățând din greșeli și eșecuri. La fel de bine însă, există posibilitatea de a participa la traininguri care te ajută să te dezvolți într-un mod accelerat, fără a trece prin experiențe negative. 

Într-adevăr, un curs management folosește metodologii noi de învățare, simulări de business, exerciții de tip role play, studii de caz și sesiuni de antrenament cu feedback din partea trainerului. Programele personalizate oferă beneficii cât se poate de concrete, precum creșterea ratei de conversie a echipei de vânzări, adaptarea sistemului de management la schimbările actuale, scurtarea timpului de lucru pe anumite procese sau alinierea obiectivelor organizaționale cu cele individuale.

Iată câteva dintre cele mai eficiente traininguri organizate de specialiști în domeniu, care creează și pun în aplicare programe de dezvoltare personală și profesională! 

First Time Manager

Acest curs de management se adresează în special persoanelor recent promovate, celor care își doresc o carieră în domeniu, precum și celor interesați să descopere cele mai noi și eficiente modele de management și tehnici de creștere a productivității.

Activitățile sunt centrate pe dezvoltarea abilităților de conducere ale persoanelor care nu au încă experiență. Înainte de training, sunt identificate punctele forte, precum și aspectele care e nevoie să fie îmbunătățite. Ele sunt corelate cu funcția deținută sau vizată și cu domeniul de activitate. 

Se ajunge la conștientizarea tiparelor de comportament și a sabotorilor personali, precum și la înțelegerea rolului emoțiilor și aplicarea unor tehnici ce permit comunicarea eficientă. Participanții ajung să conștientizeze și să își asume deplin rolul de lider. 

Curs de management al schimbării

Trainingul se adresează antreprenorilor, top managerilor, liderilor de echipe și oricărei persoane care vrea să învețe cum să dezvolte strategii și comportamente adaptative, pentru a gestiona schimbările permanente ce au loc în jur, în mediul de business și nu numai.

Studiile de caz sunt inspirate din contextul actual, iar la baza activităților se află cele mai noi cercetări și instrumente din domeniul psihologiei comportamentale, necesare pentru înțelegerea propriei persoane și a celorlalți și pentru a integra într-un mod asertiv emoțional schimbările permanente. 

Astfel, schimbarea ajunge să fie privită din perspective noi, iar repoziționarea rapidă și flexibilitatea echipei se vor dovedi cruciale în momentele de incertitudine. 

Project Management

Acest curs de management este adaptat în funcție de participanți, de domeniul de activitate, astfel încât se adresează tuturor persoanelor responsabile cu administrarea proiectelor, indiferent de experiența anterioară. Metodologiile folosite sunt concepute în special pentru proiectele din cadrul unei companii, dar informațiile primite sunt utile inclusiv pentru îmbunătățirea performanțelor la nivel personal.

Participanții sunt antrenați să definească obiectivele unui proiect și să structureze corect etapele acestuia, să evalueze drumul în mod critic, să lucreze cu grafice, rapoarte și instrumente de adaptare la schimbare. Diminuarea erorilor și eficiența crescută sunt două dintre beneficiile ce rezultă în mod firesc de aici. 

În concluzie, un curs management te ajută în mod semnificativ, indiferent de nivelul actual de experiență. Efectele sale pozitive se resimt atât la nivel profesional, cât și personal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel