Cât de eficientă este masca dacă stai înghesuit în mijloacele de transport în comun? Rafila, mesaj îngrijorător
Data publicării:
Autor: Georgiana Caraman
WhatsApp
Mască protecție
Mască protecție
România a înregistrat astăzi un nou bilanț cu recorduri negative. În doar 24 de ore, 146 de români au pierdut lupta cu noul virus, iar 1001 pacienți internați sunt la terapie intensivă.

”Orice sistem medical, indiferent că discutăm de noi sau discutăm de Germania, are la un moment dat o limită fizică, număr de paturi și, mai ales, resursă umană alocată acestor paturi. Și putem să expandăm până la un anumit nivel, după care nu mai putem să facem în mod evident lucrul ăsta. Și atunci, singura soluție este să oprești creșterea încât să treci peste această perioadă cu un număr mai mic de cazuri înregistrate zilnic.” a subliniat Alexandru Rafila, la Digi24.

El a precizat că  ”în momentul de față, mai ales în orașe, principala cale de transmitere sau sursa cazurilor noi este generată de mijloacele de transport în comun.”

”Decalarea programului- și asta este o veste bună, înțeleg de la noul prefect al Capitalei că ia legătura cu toți angajatorii încât programul de lucru să fie într-adevăr decalat pentru angajați încât să nu mai fie așa mare aglomerație în mijloacele de transport în comun. Uitați-vă ce s-a întâmplat în țări în care au luat măsuri, de exemplu, în Italia. Nivelul de ocupare în mijloacele de transport în comun este de 50%. Ori, dacă stai în condiții de înghesuială, în jumătate de oră sau o oră, chiar utilizând masca, protecția, în mod evident, nu este asigurată corespunzător.”, a mai adăugat Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel