Cât de departe a ajuns Suedia cu imunitatea de turmă. Cifre OFICIALE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Suedia a dezvăluit primele date despre „imunitatea de turmă" pe care țara nordică a încercat să o dezvolte prin măsuri de restricție lejere.

Suedia a dezvăluit primele date despre „imunitatea de turmă" pe care țara nordică a încercat să o dezvolte prin măsuri de restricție lejere, conform CNN. Astfel, până la finalul lunii trecute, doar 7,3% din locuitorii capitalei Stockholm au dat semne că au anticorpii necesari pentru a face față bolii.

Cifrele pe care Sistemul național de sănătate publică al Suediei le-a confirmat pentru CNN sunt foarte similare cu alte țări care fac înregistrări și sunt cu mult sub 70-90%, cât este necesar pentru a crea „imunitatea de turmă", în populație.

O strategie diferită față de restul țărilor europene

Țara scandinavă a adoptat o strategie diferită față de majoritatea țărilor europene pentru a opri răspândirea virusului, impunând restricții superficiale asupra vieții cotidiene. Epidemiologul șef al Suediei, Anders Tegnell, a spus că numărul este „puțin mai mic" decât se aștepta, însă „nu cu mult mai mic, poate cu 1-2%".

„Se potrivește destul de bine cu modelele pe care le-am creat", a spus el, în timpul unei conferințe de presă din Stockholm.

Imunitatea de turmă este atinsă atunci când majoritatea unei anumite populație (70-90%) devine imună la o boală infecțioasă, fie prin infectare, fie prin recuperare sau vaccinare. Când acest lucru este atins, boala nu mai poate să ajungă la cei care nu sunt imuni fiindcă nu mai sunt suficienți răspânditori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel