Cât costă să încarci o Dacia Spring. Diferenţă uriaşă faţă de un plin de combustibil. Autonomia, avantaj sau dezavantaj?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook DACIA
Facebook DACIA
Încărcarea completă a bateriei unei Dacia Spring este mult mai ieftină decât un plin de combustibil în cazul unei Dacii Logan sau a unui alt autoturism convenţional. Există, însă, şi dezavantajul autonomiei. 

Cât costă să încarci o Dacia Spring 

Un calcul rapid arată cam așa: 26,8 KWh capacitatea netă a bateriei X 1,1 lei/kWh = 29,48 lei.

1,1 lei/kWh este prețul mediu la furnizorii de energie electrică din România pentru clienții persoane fizice pentru noile contracte.

Prin urmare, încărcarea completă a bateriei unei Dacia Spring acasă vă poate costa sub 30 de lei, scrie promotor.ro.

Autonomia unei Dacia Spring este de 160 km iarna şi 250 km vara, în medie, în funcţie de condiţiile de trafic şi condiţiile meteo. Prin comparaţie, un autoturism convenţional poate rula chiar şi 900 km cu un rezervor plin. Dar este mai avantajos să ai o maşină pe combustibil? La 30 de lei cheltuiţi, având în vedere preţurile actuale, pot fi cumpăraţi undeva la 3,7 litri de benzină sau motorină. Cu aceştia, o maşină poate rula undeva la 60-70 km. 

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie care are o capacitate netă de 26,8 KWh (27,4 kWh capacitate brută) și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Dacia Spring, desemnată "cel mai accesibil vehicul din Europa"

Dacia Spring a fost desemnată cel mai accesibil vehicul din Europa de către cei de la Autobest. 

Juriul a fost compus din 32 de ziariști din Europa, care au desemnat modelul Spring ca fiind cel mai bun și accesibil vehicul de pe Bătrânul Continent.

„Suntem foarte mândri că am câştigat premiul AUTOBEST 2022, un trofeu ce fonfirmă hotărârea Dacia de a oferi clienţilor ceea ce este cu adevărat util pentru ei. Simplu în utilizare şi accesibil, Spring este perfect adaptat epocii pe care o trăim”, a declarat Denis Le Vot, CEO Dacia & LADA, pentru Adevarul.ro.

Accesibilă, dar aproape deloc sigură 

Constructorul auto francez Renault a primit o lovitură dură, după ce European New Car Assessment Programme (NCAP) a atribuit un rating zero modelului Renault Zoe, iar Dacia Spring a primit o singură stea, după noul protocol de testare care a devenit standard pentru Europa, transmite Reuters.

"Renault era odată sinonim cu siguranţa. Însă, aceste rezultate dezamăgitoare pentru Zoe şi Dacia Spring arată că acum siguranţa a devenit o victimă colaterală în tranziţia grupului spre automobilele electrice", a declarat secretarul general de la Euro NCAP, Michiel van Ratingen. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel