Cât costă pizza cu foiță de aur, inventată de un român: ”O dată în viață poți să faci o nebunie”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa: Facebook Ristorante Pizzeria Da Robert “il sapore antico”
Sursa: Facebook Ristorante Pizzeria Da Robert “il sapore antico”
Un bucătar român stabilit în Italia a inventat o pizza de lux. Robert Nedea a preparat o pizza ornată cu aur comestibil. 

Robert Nedea este din București, iar în urmă cu 30 de ani a plecat în Italia. El deține un restaurant-pizzerie la Jesolo, în provincia Veneția, acolo unde a reușit să transforme rețeta clasică de pizza, adăugând aur comestibil. Potrivit românului pizza cu aur se vinde foarte bine și este comandată de cei care vor să impresioneze.

 Pizza conține mozzarella, sos de roșii, 200 de grame de burrata de bivoliță, busuioc și fâșii de aur, 100% comestibile.

Cât costă o pizza cu topping de aur

Românul a inventat ”Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt”, o pizza de lux. Cei care se arată interesați trebuie să scoată din buzunar 99 de euro, scrie Corriere del Veneto, citat de Gazeta Românească.

”În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru. Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza.Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui”, a spus Robert Nedea, patronul restaurantului.

”Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară! De obicei sunt turiști străini, dar și hotelieri locali și tineri care vor să exagereze”, a declarat Robert Nedea.

Cei care cumpără o pizza cu aur o fac pentru a-i impresiona oamenii de la masă sau de ospătărițe, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș. Pe lângă pizza cu aur, clienții comandă de obicei și o sticlă de șampanie.

„Noi servim pizza Mimi Regina d’Oro pe notele melodiei We Are the Champions. Dacă și clienții acceptă, anunțăm întregul local că au făcut comanda respectivă”, a mai spus Robert Nedea.

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175.

Citește și:

De ce nu consumă Denise Rifai niciodată carnea reîncălzită: Exclus așa ceva!

"Încerc să mănânc foarte curat, legume și carne, pește, un produs lactate pe zi, nu mai mult, că suntem femei și de la lactate reținem apă. Eu nu pun sare în mâncare absolut deloc. Doar condimentul, de la pui, de exemplu, sau de la pește. Legumele la grătar fără sare, salata fără sare.

"Apa minerală are sare în ea, nu consum așa ceva"

Condimentul de la carne – acolo nu fac rabat, dar nu pun eu sare extra. Noi, ca femei, nu avem nevoie de sare în plus. Încerc să nu beau deloc carbogazos, rar beau, o dată pe lună, de regulă când e foarte cald simt nevoia de ceva carbogazos. Și de la acid reținem apă. Apa minerală are sare în ea, e complicat, e nu consum așa ceva. Apa plată beau", a spus Denise Rifai într-un intreviu pentru ciao.ro.

"Nu consum (n.r. apă minerală) pentru că am observat că mi se umflă picioarele, de exemplu. Și mi se pare dizgrațios. Mai ales când am câte o filmare. Nu există. De ce să pun în mine produse care-mi fac rău? Mai dau și bani ca să–mi fac rău? Eu consum doar apă plată, beau cafea, îmi place ceaiul negru, dar nu beau și ceai, și cafea. La o cafea beau și un pahar mare cu apă întotdeauna. Cafeaua dezhidratează și atunci corpul trebuie hidratat. Iubesc limonada, dar și pe asta o fac fără zahăr, fără miere. Limonada în sine are carbohidrați, lămâia are zahăr, nu e că vai e acră… nu există așa ceva. Deci nu pun zahăr deloc.

"Exclus așa ceva. Mănânc carne rece"

În perioada noastră de femei, când suntem mai încărcate așa, atunci mănânc fructe. Fructul este dulcele, este prăjitura. Dar nu în fiecare Sfântă zi pentru că ăla este zahăr, iar vitaminele se găsesc în legume. Eu mănânc foarte multe legume, crude. Carnea o gătesc, dar n-o mai reîncălzesc niciodată. Nu reîncălzesc mâncarea, mai ales carnea pentru că elimină toxinele din ea. Exclus așa ceva. Mănânc carne rece. La mâncare sunt foarte atentă.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel