Cât costă florile în prima zi de școală?
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
E agitaţie mare zilele acestea prin pieţe şi florării, şi asta pentru că luni va suna din nou clopoţelul! Cei aproape 3 milioane de elevi din România se vor întoarce în bănci iar revederea cu învățătoarea sau diriginta este cel mai bun prilej pentru a aduce în dar un buchet de flori! Nu puţini au fost părinţii care au preferat să comande online aranjamentele florale.

Pentru prima zi de şcoală, florăriile au pregătit aranjamente speciale, însă au oferte și pentru cei care au vrut să ofere doar o floare! Printre aranjamentele mai deosebite se numără buchetele de flori aşezate într-un ghiveci sau în cutie, la mare căutare în ultimii ani.  Cele mai căutate flori în această perioadă rămân în continuare trandafirii, crinii, dar şi plantele de apartament. În această perioadă, vânzările de flori la unii comercianți de flori au crescut chiar şi cu 20-30%, mai ales în florăriile din marile orașe.

La florăriile din Capitală, în prima zi de școală, un fir de trandafiri costă 6 lei. Când vine vorba de buchete, prețul unui aranjament pornește de la prețul de 25 de lei și poate atinge 45 de lei. Pentru aranjamente florale mai complexe, prețul unui astfel de aranjament este de 70 de lei.

Trandafirii, salvarea în lipsă de inspiraţie

Trandafirii sunt întotdeauna o idee bună, căci aceștia au un alt mesaj în funcție de culoare, dar și în funcție de aranjamentul din care fac parte. A oferi un singur trandafir ori un buchet foarte generos are un mesaj intim, însă dacă aveți nevoie de un buchet de flori pentru învățătoare puteți alege 3 sau 5 trandafiri roz, galbeni, portocalii sau albi, iar apoi puteți completă cu frezii și bambus, pentru un aspect fresh și îndrăzneț. Sigur cel mic va face o primă impresie bună! În plus, florarii vor şti cum să aranjeze totul şi ce plante decorative sunt necesare pentru a face buchetul să iasă în evidenţă prin bun gust! De exemplu, un buchet cu 3 trandafiri roșii costă 25 de lei la o florărie de lângă o școală din București. Un aranjament tot cu 3 trandafiri roșii, însă într-o cutie, la care se adaugă un fir de flori albe, ajunge să coste 30 de lei! Un aranjament ceva mai complex, cu trandafiri roșii și rose, dar și cu crizsanteme, tot la cutie, costă și 45 de lei la o florărie de lângă o școală prestigioasă din București.

Au fost părinți care au optat și pentru comenzi de buchete online, ca să scape de cozile de la florării din prima zi de școală! Însă aici prețurile variază de la 89 de lei pentru un buchet de trandafiri mici și pot ajunge până la peste 300-400 de lei, pentru buchete cu peste 30 de fire. Întotdeauna prețul buchetelor de flori pentru profesori depinde de plantele folosite pentru fiecare aranjament: de tipul acestora și de numărul lor, desigur. În plus, dacă sunt solicitate anumite plante în extrasezon, acestea pot avea un preț special. Avantajul achiziționării unui buchet de flori online este faptul că veți ști întotdeauna exact cât costă buchetul dorit.

Elevii încep anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie, potrivit calendarului oficial. Este pentru prima dată când anul școlar este organizat pe module. Mediile se calculează diferit după eliminarea obligativității tezelor, conform noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a școlilor. Spre deosebire de anii trecuți, elevii din toate clasele și copiii de grădiniță vor avea vacanță în perioada 22-30 octombrie 2022. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână, în toamnă, doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare. O altă vacanță „nouă” este cea din luna februarie, modulară, care poate fi în a doua, a treia sau a patra săptămână din a doua lună a anului, în funcție de decizia inspectoratului școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel