Cât costă cele mai scumpe pașapoarte din lume
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 03 mai 2022, 20:34
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (nappy)
Sursă foto: Pexels (nappy)
Vacanțele și plecările în străinătate presupun în mod obligatoriu deținerea unui pașaport. În unele țări, un astfel de document îi poate costa pe cetățeni și câteva sute de dolari sau euro.

În societatea actuală, în care călătoriile sunt o parte a stilului de viață, aproape oricine are nevoie și poate obține un pașaport, fie că este vorba de o mutare definitivă în străinătate sau o vacanță. Însă obținerea unui astfel de document poate fi costisitoare. 

Chiar și cei mai pricepuți călători care știu să reducă din costuri pot fi surprinși atunci când înlocuiesc un pașaport expirat. O astfel de inițiativă poate costa și sute de dolari. 

Acestea sunt unele dintre cele mai scumpe pașapoarte din lume. Costurile de mai jos sunt în monedele locale și în dolari. Conversiile valutare sunt aproximative de la începutul lunii mai 2022.

Prețul mediu al unui pașaport

În timp ce multe pașapoarte americane costă între 100 și 160 de dolari, nu se poate afirma că prețul este unul mic sau la îndemâna oricui. 

Indiferent dacă reînnoiesc sau cumpără un pașaport pentru prima dată, cetățenii japonezi se pot aștepta să plătească 16.000 de yeni japonezi (aproximativ 125 de dolari), iar neozeelandezii se pot aștepta să plătească 191 de dolari pentru noul lor pașaport. Cumpărarea unui pașaport american pentru adulți pentru prima dată va costa cel puțin 165 de dolari, în timp ce reînnoirile costă 130 de dolari.

Elvețienii plătesc mai mult decât britanicii

Pentru cetățenii britanici care doresc să viziteze destinații mai însorite, reînnoirea online a unui pașaport britanic va costa 75,50 de lire sterline (aproximativ 95 de dolari sau 90 de euro). Pentru majoritatea expaților care locuiesc în străinătate, reînnoirea este supusă unei taxe standard combinată și o taxă de curierat de aproximativ 106 lire sterline (aproximativ 135 de dolari sau 125 de euro).

Incluzând taxele poștale, cetățenilor elvețieni li se cer aproximativ 145 de franci elvețieni (aproximativ 150 de dolari sau 140 de euro).

Te-ar mai putea interesa și: 5 pași de urmat înainte de a călători cu câinele sau pisica în Uniunea Europeană

Marea Britanie - noi reguli pentru intrarea în țară. Care sunt condițiile pentru a putea intra în Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?