Căscat - nesimțire. Gestul care vă trădează la job
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
job
job
Pe mulți oameni îi apucă un mare căscat la muncă. Este un gest foarte deranjant care trădează starea dumneavoastră.

Căscatul la job, mai ales de la primele ore ale dimineții, nu arată faptul că vă este somn, ci că v-ați plictisit de moarte. Șeful își va da seama întotdeauna, mai ales atunci când căscați cu mult zgomot, cât de mult vă pasă că sunteți la lucru. Așadar, dacă măcar vreți să păreți interesați de ceea ce faceți la birou, nu mai căscați pentru că vă dați de gol, foarte ușor, că nu prea vă este gândul la muncă!

Dar totuși dacă nu este vorba despre nesimțire, căscatul poate ascunde și boli grave care nu ar trebui ignorate.

Iată ce se ascunde în spatele căscatului frecvent - 


1. Anemie. Este una din cele mai frecvente cauze ale căscatului excesiv. Lipsa fierului din organism înseamnă automat scăderea hemoglobinei, principalul "cărăuş" al oxigenului în sânge.


2. Lipsă de magneziu. După anemie, aceasta este a doua cauză frecventă a căscatului. Printre simptomele lipsei de magneziu din organism se numără somnolenţa, apatia, confuzia, puterea de concentrare scăzută şi durerile de cap.


3. Boli de inimă. Poate fi vorba de malformaţii congenitale, precum defectul septal, sau de insuficienţă cardiacă. În ambele cazuri, sângele nu se oxigenează pe deplin.


4. Boli pulmonare. Căscatul poate fi un semn al bronşitei cronice şi a altor su­ferinţe ale plămânilor.

5. Boli ale sistemului nervos central. Alte afecţiuni care se manifestă şi prin căscat des sunt epilepsia, encefalita, tumorile cerebrale şi scleroza multiplă, declanşate de slaba oxigenare a creierului. Studiile au arătat că şi medicamentele pentru depresie sau Parkinson pot avea acelaşi efect.


6. Migrene. Legătura dintre căscat şi durerile de cap este clară.


7. Muşchi tensionaţi. Stările de anxietate determină o încordare inconştientă a muşchilor din zona abdomenului, toracelui, umerilor ş gâtului. Tensiunea din aceste zone se simte ca şi cum pieptul sau abdomenul sunt presate, ca în cazul unui atac de astm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel