Data publicării:

Căsătoria, cheia pentru o viaţă lungă? Rata deceselor, mai mare la persoanele singure, divorţate sau văduve

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie creată de Deesha Chandra, de la Pexels
Fotografie creată de Deesha Chandra, de la Pexels
O căsătorie fericită pare a fi cheia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, arată un raport al Biroului pentru Statistică din Marea Britanie. 

Conform sursei citate, rata deceselor la bărbaţii şi femeile care nu s-au căsătorit este de două ori mai mare. ONS a analizat 5 milioane de decese între 2010 şi 2019 ale adulţilor de peste 20 de ani din Anglia şi Ţara Galilor. 

Potrivit datelor, divorţul atrage după sine un risc uriaş de deces la bărbaţi (2319 decese la 100.000 de bărbaţi divorţaţi). Aceştia sunt urmaţi de bărbaţii necăsătoriţi (2077 la 100.000) şi de cei văduvi (1640 la 100.000). Prin comparaţie, în ceea ce îi priveşte pe bărbaţii căsătoriţi, cifra este de 1073 de decese la 100.000 de persoane. 

În ceea ce le priveşte pe femei, rata mortalităţii este mai mare la cele singure (1307 la 100.000), urmate de văduve (1230) şi divorţate (1114). În ceea ce le priveşte pe femeile măritate, cifra este de 699 decese la 100.000 de persoane. 

Experţii consideră că aceste cifre sunt cauzate de grija pe care şi-o poartă partenerii unul altuia, îndemnându-se să meargă la controale periodice. De asemenea, fericirea într-o relaţie reduce stresul şi ajută la menţinerea unui stil de viaţă sănătos. În plus, persoanele care au o familie nu se mai implică în activităţi riscante. 

La polul opus se află persoanele singure, divorţate sau văduve, care sunt mai predispuse şi la depresie, printre altele. Din decesele analizate de ONS, 2,06 milioane persoane erau văduve, 1,9 milioane erau căsătorite, 530.000 erau singure, iar 515.000 erau divorţate. 

"Ne-am uitat la un deceniu de date şi am aflat că bărbaţii şi femeile care se află într-o formă de parteneriat civil au o rată de mortalitate mai mică faţă de ceilalţi, fie că sunt văduvi, divorţaţi sau singuri", a transmis ONS conform Daily Mail

Englezii sunt avertizați să nu ceară salarii mai mari, pentru că atunci totul va fi scăpat de sub control

Șeful Băncii Angliei a avertizat că va continua să crească costul vieții până în 2023. Mai mult, milioane de familii sunt avertizate că, începând cu luna aprilie, vor plăti în plus, la facturile la energie, 693 de lire sterline pe an. 

Guvernatorul Andrew Bailey a declarat pentru BBC că nu se așteaptă ca criza costului vieții să scadă până anul viitor, adăugând că gospodăriile din Marea Britanie se află într-o ”perioadă dificilă”. El a declarat că ”va urma o perioadă dificilă, pentru că vedem deja și vom continua să vedem o reducere a venitului real”. ”Vom începe să ieșim din această situație în 2023 și, poate, peste doi ani, inflația va reveni la un nivel mai stabil” declară guvernatorul. 

VEZI MAI MULTE AICI 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel