Urmărește emisiunea live
Casa de 910 mp a lui Ion Ștefan NU apare în declarația de avere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Controversata casă a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan, nu se regăsește în declarația de avere sub nicio formă, nici de 910 mp, nici de 76 mp, cum era declarată la primărie. 

Declarația de avere a fost depusă în 22 noiembrie 2019. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, deține numeroase terenuri, conform documentului citat, dar, dincolo de dimensiunea averii, constatăm că mult controversata casă a ministrului Ion Ștefan nu se regăsește în declarația de avere.

În document, sunt două case de locuit, una de 130 de mp - din care deține 1/4 în Holboca, cealaltă de 524 de mp - din care deține 1/2 cu soția în Focșani.

(w670) 

Ministrul are declarate cinci terenuri plasate intravilan, două terenuri agricole, 1 teren forestier. În declarația de avere depusă la Guvern sunt secretizare localitățile, județele unde se află terenurile, dar, pe site-ul Camerei Deputaților, constatăm că două terenuri sunt în Focșani, acolo unde s-ar afla casa de 910 mp: unul de 534 de mp, altul de 924 de mp.

Nici casa care se presupune că a fost declarată în Focșani- cea de 76 mp- nu apare în declarația de avere. 

Nu cunoaștem motivele pentru care respectiva casă nu este declarată, dar lămuririle ministrului Ion Ștefan ar fi benefice pentru buna informare a cetățenilor, cu atât mai mult cu cât nu se regăsesc aceste informații nici la rubrica de bunuri înstrăinate. 

Alte informații din declarația de avere

Ministrul se pare că nu are nicio mașină personală, conform declarației de avere, nici alte bunuri. Are un singur cont în bancă, de 300.000 de euro, deschis anul acesta.

Pe lângă salariul de parlamentar, venitul soției de 1.200 de lei/lună, alocațiile copiilor și 1.200 de lei din chirie, ministrul mai declară că a ridicat, din investiții 101.500 de lei și că mai are are suma de 5.973.523 de lei.

Vezi aici declarația de avere depusă în 22.11.2019

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel