Casa Artelor "Dinu Lipatti", surprize pentru bucureșteni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Un recital de colinde şi cântece de Crăciun, un spectacol şi magie şi expoziţia "Magia Crăciunului la Casa Artelor 'Dinu Lipatti'" au fost prezentate sâmbătă, la Casa Artelor "Dinu Lipatti" din Bucureşti. Spectacolele continuă și duminică.

Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor "Dinu Lipatti" a precizat că săptămâna următoare se va încheia stagiunea de spectacole din 2018 cu două recitaluri extraordinare, susţinute de artişti excepţionali, "pregătindu-ne sufletul pentru naşterea Domnului şi încheind, astfel, primul nostru an de existenţă".

"Important este că în Salonul de muzică şi în casa lui Dinu Lipatti se cânta din nou muzică clasică şi colinde, aşa cum se făcea când trăia el, şi aşa cum se cuvine", a mai spus Alice Barb.

Evenimentul, care se desfăşoară pe parcursul a două zile, a fost deschis cu expoziţia în aer liber "Moş Crăciun - Legendă, istorie şi tradiţii". Vizitatorii au putut afla cum este perceput Moş Crăciun în diferite colţuri ale lumii, felul în care este sărbătorit Crăciunul, dar şi ce mâncăruri şi dulciuri se pregătesc în această perioadă în alte ţări, precum şi în România.

Colinde românești și internaționale

În Salonul de muzică al Casei Artelor, de la ora 18,00, a avut loc Recitalul de colinde şi cântece de Crăciun susţinut de Corul de copii "Bravissimo", dirijat de Elena Radu.

Elena Radu a declarat, pentru Agerpes, că prima partea a recitalului a conţinut colinde tradiţionale româneşti, iar partea a doua a fost rezervată colindelor internaţionale.

"Concertul a fost deschis cu 'La Vitleem colo-n jos', urmat de 'Noi umblăm să colindăm', 'Sus la poarta raiului', 'Galbenă gutuie' şi alte câteva colinde, iar în partea a doua au putut fi ascultate 'Let it snow', 'Rocking around the Christmas tree', 'We wish you a merry Christmas' precum şi multe surprize", a spus Elena Radu.

Seara a continuat cu spectacolul de magie "Fantasmio" al magicianului Bogdan Muntean.

Duminică, începând cu ora 18,00, în Salonul de muzică al Casei Artelor "Dinu Lipatti" va fi prezentat un nou Recital de colinde şi cântece de Crăciun susţinut de Corul de Copii Radio, dirijor fiind Voicu Popescu.

Din program nu vor lipsi colinde precum "Ia sculaţi boieri", "După datini, colindăm", "Leagăn verde luminos", "O, ce veste minunată", "Moş Crăciun", precum şi o suită de colinde internaţionale.

Seara se va încheia cu spectacolul de magie "Magic Christmas" susţinut de Cristina Strecopîtov, un show plin de surprize, bucurii şi cadouri.

Conceptul evenimentelor aparţine directorului fondator al Casei Artelor "DinuLipatti", regizorul Alice Barb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel