Data publicării:

Casa Albă: Joe Biden nu are nevoie de un test cognitiv. Își dovedește capacitatea în fiecare zi prin modul în care lucrează și cum gândește

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Președintele Biden nu va fi supus unui test cognitiv la următoarea examinare medicală, a confirmat luni Casa Albă.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că medicul lui Biden, dr. Kevin O'Connor, nu crede că este necesar un test cognitiv. Ea a spus că O'Connor consideră că Joe Biden își dovedește capacitatea cognitivă „în fiecare zi [în] modul în care lucrează și cum gândește”, scrie Fox News.

Reporterii au presat-o pe Jean-Pierre cu privire la această problemă din cauza raportului de săptămâna trecută al consilierului special Robert Hur, care a constatat că Biden are probleme semnificative de memorie.

„Crede Casa Albă că ideea ca președintele să facă un test cognitiv ca parte a examinării medicale este o idee legitimă?” a întrebat un reporter.

„Voi spune doar ce mi-a spus dr. O'Connor în urmă cu aproximativ un an, când rezultatul psihic al președintelui a fost eliberat”, a răspuns Jean-Pierre.

„Președintele dovedește în fiecare zi [din] modul în care lucrează și cum gândește, având de-a face cu liderii mondiali, luând decizii dificile în numele poporului american – fie că este vorba de securitate internă sau națională”, a spus ea.

„Așa vede Dr. O'Connor și așa o voi lăsa eu”, a adăugat secretarul de presă.

Ea a spus că îl cunoaște pe Biden de mai bine de un deceniu și continuă să-l considere „ascuțit” și „superior problemelor”.

„Când avem întâlniri cu el și cu personalul său, el ne provoacă în mod constant, încearcă să obțină mai multe informații, așa că asta a fost experiența mea cu acest președinte”, a spus ea.

Sondajele recente au descoperit că vârsta lui Biden este o problemă majoră pentru majoritatea americanilor. Un sondaj de duminică de la ABC/Ipsos a constatat că 86% dintre americani cred că Biden este prea bătrân pentru a candida din nou, inclusiv 73% dintre democrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel