Cartofii vor fierbe mai repede, dacă vei pune acest ingredient în apă
Cartoful este o legumă versatilă, datorită gustului său plăcut și sățios.
Bucătarii știu că aceste legume pot deveni o garnitură excelentă pentru orice aliment: chiftele, friptură de porc sau vită, carne de pui sau pește.
De asemenea, cartofii fierți sunt componenta principală a multor salate, inclusiv salata rusească și salata orientală, care sunt deosebit de populare în timpul sezonului rece.
Însă gospodinele sunt nemulțumite că trebuie să petreacă mult timp la bucătărie, așteptând cartofii să fiarbă. Prin urmare, multe gospodine își doresc să găsească o modalitate care să accelereze gătirea cartofilor.
Tartă cu migdale fără făină, un desert delicios, preparat în câteva minute
Puțini bucătari știu că un truc incredibil de simplu poate reduce semnificativ timpul fierbere a cartofilor. În acest caz, nu trebuie să efectuați acțiuni complexe.
Este suficient să introduceți un ingredient suplimentar în timpul gătirii. Este vorba despre unt.
Puneți o bucățică de unt în oala cu cartofi, imediat ce apa începe să fiarbă. Cartofii nu doar că vor fierbe mult mai repede, dar vor fi și mai gustoși.
BONUS. Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă
Această garnitură pe bază de dovleac și cartofi se face rapid și ușor. Acestă mâncare se gătește într-o tigaie! Aromatică și gustoasă, acest fel de mâncare este îmbogățit de oregano și de ceapa roșie, care îi adaugă o notă inconfundabilă.
Pentru ca legumele să se fie perfecte, trebuie prăjite sub capac. Nu uitați să le întoarceți-le din când în când pentru a le rumeni bine pe toate părțile.
Ingredientele și prepararea
dovleac - 500 grame,
cartofi - 6 bucăți,
oregano - după gust,
ceapă roșie - 1 bucată,
sare după gust,
ulei de măsline - două linguri.
Rețeta pas cu pas
Cartofii se spala, se usucă, se curăță de coajă, apoi se taie cubulețe. Puneți cubulețele de cartofi într-o strecurătoare, sub robinet, pentru a îndepărta excesul de amidon.
Dovleacul se curăță și se taie în cuburi. Ceapa se taie felii subțiri. Într-o tigaie antiaderentă mare și încăpătoare se toarnă un strop de ulei. Tigaia se pune pe aragaz și, când uleiul este încins, se pun toate legumele.
Trufe de cacao cu doar 35 de calorii: fără smântână și fără mascarpone
Sărați și distribuiți oregano. Dacă doriți un gust picant, adăugați puțină boia de ardei. Amestecați bine legumele. Puneți capacul și gătiți-le un sfert de oră. Verificați des legumele ca că nu se lipească și să se gătească uniform.
Dacă este necesar, puteți adăuga și două degete de apă. Opriți focul și serviți mâncarea pe masă. Este delicioasă. Poftă bună!
BONUS. Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid
Brânză de casă, cu siguranță, le va plăcea atât adulților, cât și copiilor, deoarece are un gust delicat care te face să să mănânci felie după alta.
În plus, brânza este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar mulți nutrienți. De fapt este bogată în calciu și fosfor, două săruri minerale esențiale pentru întreținerea și dezvoltarea sistemului osos, ca să nu mai vorbim că, la bătrânețe, contracarează osteoporoza.
Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție
Dar haideți să vedem cum să faceți brânză acasă în câțiva pași simpli. Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire - aproximativ 20 de minute, timp de așteptare - 6-12 ore, timp total aproximativ 6-12 ore, porții: 8-10 felii.
Ingrediente:
2 litri de lapte,
200 grame de smântână (sau iaurt),
3 ouă,
1 lingură de sare.
Pregătirea rețetei pas cu pas
Mai întâi turnați laptele într-o cratiță, pusă pe foc. Adăugați sare și amestecați cu o lingură de lemn până când laptele dă în clocot.
Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu telul de mână. Adăugați smântâna și mixați până obțineți un amestec omogen, de culoare deschisă.
Chec rafinat de toamnă, cu mere și nuci. Fără unt și fără ulei, o felie are doar 180 de calorii
Acum adăugați ouăle și smântâna în lapte și amestecați cu o lingură de lemn. Mai lăsați laptele pe foc încă 12 minute. La final, așezați o strecurătoare pe o formă cu margini înalte, acoperiți-o cu o cârpă de pânză și turnați conținutul cratiței.
Acoperiți brânza și puneți peste ea o greutate pe ea aproximativ 6-12 ore. Când este gata, savurați brânza la prânz, cină sau chiar ca și gustare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News