Data actualizării:
Data publicării:

Cartofi înăbuşiţi cu usturoi, la ceaun. Rețeta simplă de post

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook Costy Pascal; Pixabay
Sursa foto colaj: Facebook Costy Pascal; Pixabay

Dacă ții post, rețeta de cartofi cu usturoi la ceauna este fix ce căutai, dacă nu vrei să pierzi mult timp în bucătărie.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente 

- aproximativ zece cartofi (pentru 3 – 4 persoane)
- aproximativ 15 căţei de usturoi (adăugaţi după gust)
- un praf de sare şi un praf de piper (după gust)
- ulei de măsline (câteva linguri bune – aproximativ 10 – 12 de linguri)
- mărar tocat fin (opţional)

Cum se prepară

Se spală bine cartofii (fără a se curăța şi de coajă), apoi se taie în bucăţi (sau rondele, după preferinţă). Între timp, se încinge puţin ulei de măsline într-un ceaun. Se pun cartofii, adăugând şi câteva linguri de apă, sare şi piper după gust. Se acoperă cu capacul şi se înăbuşă, la foc potrivit. Între timp se curăţa căţeii de usturoi care se toacă foarte, foarte mărunt.

Când cartofii sunt deja pătrunşi, se adaugă usturoiul şi se mai lasă încă aproximativ un minut, apoi se iau de pe foc. Se presară cu mărar (opţional). Se pot servi ca garnitură lângă fripturi sau simple, de post, împreună cu un sos de mărar sau sos de roşii.

Vezi și: Ciorbă de fasole, de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop

BONUS: BONUS: Chec de post cu dulceață si cacao

Ingrediente

- 2 căni  făină

- 2  căni de apă

- 1 cană de  zahăr

- 200 gr margarină topită

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 1 plic praf de copt

- 1 praf de sare

- 3 linguri  cacao

- 150 gr dulceaţă de cireşe

Glazură

- 3 linguri  zahăr

- 1 lingură ulei

- 4 linguri apă

- esenţă de rom

- nucă de cocos.

Cum se prepară

Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu  până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro. Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.

Vezi și: Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel