Ingrediente
- aproximativ zece cartofi (pentru 3 – 4 persoane)
- aproximativ 15 căţei de usturoi (adăugaţi după gust)
- un praf de sare şi un praf de piper (după gust)
- ulei de măsline (câteva linguri bune – aproximativ 10 – 12 de linguri)
- mărar tocat fin (opţional)
Cum se prepară
Se spală bine cartofii (fără a se curăța şi de coajă), apoi se taie în bucăţi (sau rondele, după preferinţă). Între timp, se încinge puţin ulei de măsline într-un ceaun. Se pun cartofii, adăugând şi câteva linguri de apă, sare şi piper după gust. Se acoperă cu capacul şi se înăbuşă, la foc potrivit. Între timp se curăţa căţeii de usturoi care se toacă foarte, foarte mărunt.
Când cartofii sunt deja pătrunşi, se adaugă usturoiul şi se mai lasă încă aproximativ un minut, apoi se iau de pe foc. Se presară cu mărar (opţional). Se pot servi ca garnitură lângă fripturi sau simple, de post, împreună cu un sos de mărar sau sos de roşii.
Vezi și: Ciorbă de fasole, de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop
BONUS: BONUS: Chec de post cu dulceață si cacao
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 căni de apă
- 1 cană de zahăr
- 200 gr margarină topită
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 linguri cacao
- 150 gr dulceaţă de cireşe
Glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 4 linguri apă
- esenţă de rom
- nucă de cocos.
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul, apa şi cacaua. Se pune pe foc amestecând încontinuu până la punctul de fierbere. Se închide focul, se adaugă esenţa de rom şi mai amestecăm 1 minut, scrie bucataria-romaneasca.ro. Într-un vas se adaugă margarina, dulceaţa, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sarea. Se amestecă energic cca 1 min și apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează şi obţinem o compoziţie omogenă.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziţia obţinută şi se introduce în cuptorul încălzit la 160 C. Se lasă la copt cca 30-40 min. Se lasă să se racească, se glazurează şi se decorează cu nucă de cocos.
Vezi și: Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Bătrânica din Germania e istorie: Acum, toți samsarii merg la grădiniță! Nouă tactică pe piața auto second hand
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz