Cartofi dulci, rețete sănătoase. Cum să consumi acest deliciu fără a adăuga kilograme în plus
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cartofi dulci, rețete sănătoase. Cum să consumi acest deliciu fără a adăuga kilograme în plus  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cartofi dulci, rețete sănătoase. Cum să consumi acest deliciu fără a adăuga kilograme în plus / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Pentru a pregăti cartofi dulci după rețete sănătoase ai nevoie de foarte puțin timp și la fel de puține ingrediente. Se crede faptul că cartofii dulci sunt folositori în tratamentul cancerului și al bolilor de inimă. Are foarte puține calorii. Într-un tubercul de mărime medie sunt aproximativ 105. Aceste rădăcini conțin, de asemenea, puțină grăsime, astfel încât pot fi consumate în siguranță, fără teama de a te îngrășa.

După un adevărat boom culinar al avocado pe rețelele de socializare, susținătorii unui stil de viață sănătos au trecut la cartofi dulci. Un înlocuitor sănătos și gustos pentru cartofii tradiționali. De asemenea, este un ingredient ideal pentru o alimentație adecvată, fiind și foarte fotogenic. Cartofii dulci nu sunt doar un produs neobișnuit, în primul rând, cartofii dulci sunt o legumă sănătoasă care ajută la insomnie, oboseală cronică și nevroze.

Produsul regenerează elasticitatea vaselor de sânge și are un efect pozitiv asupra funcționării rinichilor și ficatului. Cartoful dulci este recomandat a fi folosit pentru întărirea sistemului imunitar, reducerea nivelului de colesterol rău și îmbunătățirea metabolismului. Cartofii dulci au beneficii uriașe pentru diabetici. Acesta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și conțin antioxidanți care previn deteriorarea organismului și apariția problemelor la nivelul pancreasului.

Cartofi dulci rețete sănătoase. Cu ce sos poți combina deliciul culinar

Pentru a pregăti cartofi dulci sănătoși cu sos din avocado trebuie să tăiați cartoful dulce felii. După care adăugați peste acesta sare, piper, stropind ulterior cu ulei de măsline. Cartofii se coc la cuptor pentru 35 de minute. În timp ce cartofii se gătesc, pregătiți sosul de avocado. Avocado se face piure, se adaugă sare de mare și câteva picături de suc de lămâie. Serviți cu cartofi dulci fierbinți împreună cu sosul din avocado.

Pentru a savura acest deliciu culinar poți pregăti cartofi dulci gratinați. Pentru a pregăti acest tip de mâncare cartofii dulci sunt de obicei amestecați cu pesmet și copți sub brânză. Uneori li se adaugă lapte sau smântână groasă, dar te poți descurca fără ele, servindu-le mai târziu la masă. În același timp, cartofii dulci nu trebuie curățați înainte de a fi gătiți. Coaja sa este destul de comestibilă, este subțire și are mulți nutrienți utili.

Cum să prăjești corect cartofii dulci. Secretele marilor bucătari

Unele persoane preferă să mănânce cartofi dulci prăjiți. Există 2 moduri de a pregăti un astfel de preparat cu cartofi dulci. Daca vreți ca cartoful dulce sa nu fie prea prăjit, ulterior tăindu-i fâșii, puneți-l pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și stropiți cu ulei de măsline. Puteți pune sare peste cartofii dulci, piper și stropindu-i cu orice alte condimente preferate.

Cartofii dulci trebuie copți la cuptor la 120°C timp de 25 de minute, răsturnând bucățile din când în când. Pentru a verifica dacă deliciul este gata, puteți străpunge feliile cu o furculiță. Dacă nu ți-e frică să iei câteva calorii în plus și vrei un produs drăguț și crocant, a doua metodă este mai potrivită pentru tine.

Tăiați cartofii dulci în fâșii și timp de 15 minute scufundații complet în apă cu gheață. Acest lucru este necesar pentru a elimina excesul de amidon, fără el cartoful dulce va fi mai crocant. Turnați 2,5 cm de unt de arahide într-o tigaie. Uscați feliile de cartofi dulci cu un prosop de hârtie și scufundați-le încet una câte una în uleiul din tigaie. Prăjiți cartofii dulci la 180°C timp de 5 minute sau până când se rumenesc. Ulterior stropește-i cu condimentele tale preferate sărate sau dulci.

Este bine să știi că uneori cartofii dulci conform unei rețete sănătoase poate fi consumat în forma sa crudă. În ciuda faptului că suntem obișnuiți să mâncăm cartofii fierți sau prăjiți, produsul dulce este grozav pentru consumul crud. Cartofii dulci pot fi și prăjiți, fierți și copți, se potrivesc bine cu cereale și legume fierte. Adesea, se face piure, se adaugă la supe și chiar la feluri de mâncare din carne, de exemplu, cotlet sau cârnați. Soiurile de desert de cartofi dulci sunt folosite la fabricarea de bezele și dulcețuri, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel