Data publicării:

Cartofi cu miere, copți la cuptor, o garnitură incredibilă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cartofi cu miere, copți la cuptor, o garnitură incredibilă. Sursa foto: freepik.com
Cartofi cu miere, copți la cuptor, o garnitură incredibilă. Sursa foto: freepik.com
Combinația neașteptată de cartofi și miere la cuptor creează o garnitură incredibilă care poate fi servită cu carne, salate de legume sau gustări reci.

De asemenea, puteți coace și cartofii noi după această rețetă. Veți vedea, câ sunt foaret buni și sățioși.

Ingrediente:

cartof - 2 kilograme,

miere - 3/4 cană,

pudră de ceapă - 1 lingură,

boia măcinată - 2 grame,

piper negru - 2 grame,

sare după gust,

ulei de măsline - 1/2 cană.

 

Prepararea, pas cu pas

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180ºС. Cartofii se spală bine, se taie felii și se întind pe o tavă de copt. Într-un castron mic, combinați toate condimentele, mierea și uleiul de măsline. Sosul se amestecă bine cu cartofii.

Aperitivul delicios din roșii care se mănâncă mai repede decât carnea. Rețeta este simplă

Coaceți cartofii o oră, până când  sunt fragezi și aurii. Înainte de a-i servi pe masă, amestecați cartofii pentru a-i acoperi din nou cu sosul. Se servesc fierbinți. Poftă bună!

 

VEZI ȘI: Sfeclă cu iaurt, o salată picantă din Orientul Mijlociu

 

Bucătăria din Orientul Mijlociu este o combinație minunată de ingrediente, care împreună alcătuiesc mâncături consistente, utile și sănătoase.

Salata de sfeclă tânără și iaurt aduce prospețime de vară și vitamine într-o singură farfurie. Pregătiți salată din sfeclă fiartă sau crudă. Salata trebuie să fie răcită înainte de servire.

Ingrediente:

sfeclă 1 bucată,

ceapă roșie - 1 bucată,

oțet de vin roșu - 65 ml,

sare - 1/2 linguriță,

zahăr pudră - 1/2 lingură,

iaurt grecesc - 125 grame,

ulei de măsline - 1 lingură,

ceapă verde - 2 bucăți.

 

Modul de preparare 

 

Spălați bine sfecla, puneți-o într-o oală mare cu apă cu sare și aduceți-o la fiert. Reduceți focul și fierbeți sfecla până se înmoaie, aproximativ o oră, în funcție de mărime.

Scoteți sfecla din apă și lăsați-o să se răcească. Apoi, curățați  sfecla roșie de coajă și tocați-o cubulețe mari, pe care le veți pune într-un castron.

Salată de castraveți, ceapă verde și mentă. O rețetă din bucătăria japoneză

Curățați și tăiați ceapa roșie. Puneți ceapa într-o cratiță mică. Adăugați oțet, sare și zahăr și puneți cratița pe foc.

Imediat ce amestecul fierbe, se  toarnă peste sfecla tocată. Se amesteca bine, se acoperă și se lasă la răcit.

Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă

Scurgeți lichidul din sfeclă. Amestecați iaurtul și uleiul într-un castron separat. Adăugați sfecla răcită. Tăiați ceapa verde și decorați salata, înainte de a o servi pe masă. 

Salata cu sfeclă murată este o garnitură bună pentru friptura de vită și porc. Salata poate fi adăugată la  burgeri sau servită pe pâine prăjită. Poftă bună!

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel