Cartofi copți sau fierți e duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.
Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore
Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:
- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;
- casa se menține mai răcoroasă;
- economisești curent electric.
Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență
Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric. Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?
De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!
Cartofi copți în doar 7 minute, fără a porni cuptorul
Ingrediente:
câte un cartof de persoană;
ulei;
sale și piper;
unt,
smântână sau brânză moale;
ierburi aromatice după gust.
Procedură: spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.
Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.
Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară