Data publicării:
Cartofi copți cu bacon. Rețeta de început de weekend
Dacă vrei să te bucuri de un preparat foarte ușor, dar extrem de delicios, poți încerca rețeta de cartofi copți cu bacon.
Ingrediente
2 fire ceapă verde tocată mărunt
1/4 ceasca brânză
150 g brânză tăiată cubulețe
100 g cașcaval
4 felii de bacon
cativa catei de usturoi tăiați felii subțiri
sare si piper dupa gust
4 linguri de unt (cu paroximatie) tăiat în felii subțiri
4 cartofi medii
Cum se prepară
Se spală bine și se crestează cartofii în felii cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos, potrivit retete.unica.ro. Apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt și printre feliile de cartofi se pun felii subțiri de unt și usturoi. Se dau cu sare și piper. Cașcavalul fie îl tai felii și îl pui printre secțiunile de cartof, fie îl razi deasupra. (Nu e o rețetă fixă, poți face după cum dorești)
Se lasă la cuptor aproximativ o oră, până când exteriorul devine crocant, iar interiorul rămâne moale. Între timp, se prăjește baconul, apoi se rupe în bucăți mici. Când cartofii sunt aproape gata, se scot din cuptor, se presară cu bucățile de brânză și bacon, apoi se mai bagă la cuptor pentru încă 5 minute, sau până când se topește brânza.
Cartofii copți se servesc cu smântână și ceapă verde tocată mărunt sau alte verdețuri, după preferințe.
Vezi și: Coaste de porc cu cartofi, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta
Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta de sezon
Puteți încerca și rețeta de cartofi cu usturoi verde, la cuptor.
Ingrediente
1 kg cartofi
1 ardei kapia mic
1 fir ceapă verde
1 mână de pătrunjel verde
2 fire usturoi verde
4 linguri ulei
fulgi de chilli
sare
Cum se prepară
Cartofii se curăță, se spală şi se taie pe lungime aproximativ asemănător cu cartofii pai, potrivit bucataras.ro. Kapia se taie cubuleţe. Usturoiul şi ceapa se mărunţesc. Amestecaţi cartofii cu sare, ulei, ardei şi verdeţurile pregătite. Presăraţi deasupra cu fulgi de chilli.
Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 280 grade pentru 10 minute. Întoarceți-i şi reduceți temperatura la 205 grade. Se mai țin 15 minute la această temperatură. Se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.
Vezi și: Chifteluțe vietnameze. Cum se prepară Bun Cha: Rețeta
Prăjitura Bărăgan. Rețeta ieftină preparată de români pe vremea lui Ceaușescu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News