Data publicării:
Cărți de identitate cu CIP. Dumitru Prunariu: "Duce la mai multă ordine, disciplină, limitare a corupției"
Dumitru Prunariu susține introducerea cărților de indentitate cu CIP.
"Se introduc carti de identitate cu CIP. Mi-am exprimat punctul de vedere urmator adresat celor care lucreaza la un astfel de sistem: Consider masura introducerii unor astfel de carti de identitate demult necesara", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook.
Sfaturi pentru sistemul digital instituțional
"Ar fi bine sa incercati sa aduceti tot sistemul digital institutional cat mai aproape de cel din Estonia, care este o tara complet digitalizata, si care prin introducerea unui astfel de sistem face economi cam la valoarea a 2% din PIB. Acolo fiecare cetatean eston sau rezident poate sa-si acceseze toate serviciile publice si sa faca tot felul de operatiuni sau sa obtina documente prin introducerea cartii de identitate intr-un cititor de card special atasat la orice computer. Sunt si servicii care in paralel dubleaza cu functionari serviciile digitale, dar pe masura utilizarii tot mai largi a sistemului digital acele servicii se reduc in timp. O rezerva strategica de servicii de baza cu functionari si baze de date fizice in caz de cadere completa a retelelor digitale sau in caz de calamitati exista", a adăugat Prunariu.
"Nu ne mai putem nici ascunde, nici sa ne falsificam identitatea"
"Nu ne mai putem nici ascunde, nici sa ne falsificam identitatea, nici sa abordam ignorant informatia pe care o cuprinde o carte de identitate cu CIP (pentru ce s-au introdus si variante de carti fara CIP? Pentru a satisfice cerintele unor grupuri ignorante, depasite de realitatea evolutiei tehnologice?).
Consider ca pe acelasi card poate fi introdus si permisul de conducere. Cand il iei se updateaza automat de la politie baza ta de date. Cardul prin simplu update ar trebui sa poata accesa si alte aplicatii viitoare", a mai scris el.
"Duce în societate la mai multă ordine, disciplină, limitare a corupției, operativitate în luarea unor măsuri"
"Fiecare organ care verifica cartea ta de identitate ar trebui sa aiba terminale portabile miniaturizate legate prin sisteme de comunicatii mobile la institutia care are datele tale actualizate si sa poata vedea exact prin introducerea in terminal a cartii de identitate cine esti, ce drepturi sau obligatii ai, ce sanctiuni ai daca exista, ce probleme medicale etc. Secretul datelor personale nu fata de organele abilitate sa te controleze trebuie sa fie, ci fata de sistemul public, accesibil tuturor. Sa nu confundam lucrurile aici.
Un sistem eficient, functional, introdus cu fermitate si fara exceptii, duce in societate la mai multa ordine, disciplina, limitare a coruptiei, operativitate in luarea unor masuri de multe ori in salvarea sau beneficiul posesorului de card cu CIP", a completat Dumitru Prunariu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News