Cartea lui Harry, bestseller? Mii de români şi-au cumpărat deja cartea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Agerpres/Cartea lui Harry bestseller? Mii de români şi-au cumpărat deja cartea
Foto: Agerpres/Cartea lui Harry bestseller? Mii de români şi-au cumpărat deja cartea
Cartea de memorii a Prinţului Harry este de astăzi în librăriile din toată lumea. Cititorii s-au aşteptat la cozi cu câteva ore înainte de deschiderea librăriilor.

Cartea de memorii , "Spare" (Rezerva) a Prințului Harry a stârnit furie și consternare în Marea Britanie. Cu toate acestea, britanicii s-au aşezat la cozi cu câteva ore înainte de deschiderea librăriilor pentru a reuşi să cumpere cartea.

Volumul, care a fost lansat astăzi la nivel global, inclusiv în România, conține dezvăluiri șocante despre uciderea a 25 de talibani când era pilot de elicopter, dar și despre tensiunile din familia sa regală, inclusiv despre tensiunile dintre el și fratele său William. 

"M-am simţit diferit"

În autobiografia sa, Harry a vorbit și despre fumatul de canabis și băutură, dar acum a dezvăluit pentru prima dată cum i s-a oferit cocaină în timpul unui weekend de vânătoare.

"Nu a fost prea distractiv și nu m-a făcut să mă simt deosebit de fericit așa cum păreau ceilalți, dar m-a făcut să mă simt diferit și acesta a fost scopul meu principal. A simți. A fi diferit", a spus acesta.

După ce l-a acuzat pe fratele său, prinţul William, moştenitorul Coroanei Britanice, că l-a lovit şi că a jignit-o pe Meghan Markle, Harry lansează un atac şi la adresa tatălui său, Regele Charles al III-lea. 

Despre Regele Charles, Harry spune că, în ziua în care s-a născut el, i-a spus prinţesei Diana că "totul este minunat. Mi-ai oferit un moştenitor şi o rezervă. Treaba mea s-a terminat", conform Daily Mail. 

Prinţul Harry a declarat că a simţit nevoia să se exprime public deoarece 'anumiţi membri ai familiei au decis să se alieze cu diavolul pentru a-şi reabilita imaginea' pe seama lui şi a altor membri ai familiei regale britanice.

Ce a spus despre moartea mamei sale, Diana

Despre înmormântarea mamei sale Harry a evocat în acest interviu televizat ziua funeraliilor mamei sale, în 1997, când, la vârsta de 12 ani, a fost nevoit să meargă în urma sicriului prinţesei Diana.

'Zgomotul făcut de căpestrele cailor... copitele lovind asfaltul şi uneori... pietrişul sub picioare şi strigătele din mulţime', a povestit el.

'Dar, altfel, liniştea totală este ceva care va rămâne pentru totdeauna gravat în memoria mea'. Prinţul Harry a dezvăluit că a 'plâns o singură dată, la înmormântare'. Despre moartea prinţesei Diana Harry a spus că a citit dosarul secret al guvernului despre moartea prinţesei Diana, din care secretarul lui privat a eliminat fotografiile cu accidentul fatal de automobil. El a dezvăluit şi că a traversat, după ce a devenit adult, tunelul de la Pont de l'Alma din Paris, unde s-a produs accidentul ce a cauzat moartea prinţesei Diana.

'Există multe lucruri care rămân neexplicate. Am fost deja întrebat dacă voiam să deschid o altă anchetă. Nu îi văd însă rostul în acest moment', a declarat fiul cel mic al regelui Charles.

Ar putea fi declarată Cartea Anului 

În ciuda acestor dezvăluiri, cartea s-a vândut foarte bine în România, unde mii de cititori au cumpărat-o deja, iar comenzile online continuă să crească. Editurile se așteaptă ca această carte să fie declarată Cartea Anului 2023.

În România, cartea costă 99 de lei, iar cei care doresc să o  achiziţioneze în format audiobook sau e-book trebuie să plătească 10 euro.

Până în acest moment, Casa Regală a Marii Britanii nu a avut nicio reacţie oficială referitoare la cartea scrisă de Prinţul Harry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel