Cartea Cîțu, la Congresul PNL, greșeală strategică a lui Iohannis, consideră Ciuvică: Are tot ce-și poate dori, ce n-a avut Băsescu niciodată
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto presidency.ro
foto presidency.ro
Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au dezbătut lupta de putere din PNL și intervenția președintelui Klaus Iohannis. 

”Cîțu vi se pare mai degrabă de la PNL sau de la USR?” l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), în cadrul emisiunii de astăzi ”Miercurea Neagră”, de la DCNews, DCNewsTV și difuzată și la Gold FM. 

Iohannis, greșeală în lupta din PNL. ”Lui Cîțu i s-a umflat deja capul”

”El, PNL-ist fiind, este un PNL-ist cu profil și atitudine de USR-ist. Dar sunt mai mulți...” a răspuns Mugur Ciuvică. Întrebat de ce crede că-l sprijină președintele Klaus Iohannis pe premierul Florin Cîțu (pentru Congresul PNL din 25 septembrie n.r.), Mugur Ciuvică a răspuns: ”Eu nu înțeleg de ce-l sprijină, nu știu care sunt combinațiile lor, însă politic văzută chestia, absolut din afară, cum o văd eu, eu zic că e o greșeală, spre prostie politică, pentru că domnului Cîțu deja i s-a umflat capul...”. ”Enorm” a completat Bogdan Chirieac. ”Enorm” a confirmat Mugur Ciuvică.

Ironii: Tancul da, Cîțu ba! 

”Credeți că poată să treacă pe sub Arcul de Triumf?” a întrebat Bogdan Chirieac. ”Nu, pentru că nu-i încape capul de lățime, că și spațiul ăla e limitat, nu pot să treacă două mașini una pe lângă alta” a răspuns Mugur Ciuvică. ”Nu, d-abia trece tancul” a subliniat Bogdan Chirieac. ”Tancul mai trece, capul domnului Cîțu n-ar mai trece de umflat ce e” a încheiat Mugur Ciuvică comentariile ironice.

Iohannis are tot ce și-ar fi putut dori Băsescu

”În condițiile astea, domnul Iohannis are acum tot ceea ce și-ar putea dori în control politic, ce n-a avut Băsescu niciodată, deși a băgat juma` de Parlament la pușcărie și pe cine a mai putut el. Dl. Iohannis are și Guvernul lui, și Opoziția lui, prin PSD. E foarte bine, e relaxare. În PNL, lucrurile ținute așa, în echilibru, cu o parte de putere la președinte, la Orban, și o parte de putere la Cîțu, la Guvern, ar fi util pentru domnul președinte Iohannis, ar fi confortabil.” consideră Mugur Ciuvică. ”De ce ar veni dl Iohannis acum să-i dea toată puterea domnului Cîțu, și PNL-ul alături de Guvern? Adică să controleze dl. Cîțu singur și PNL-ul, și Guvernul? Eu m-aș gândi că i se va umfla capul și mai rău și s-ar putea ca în scurt timp după aceea să-i spună domnului Iohannis: ”Ia vedeți-vă de politică externă la Cotroceni, că de administrație mă ocup eu”. Nu ar fi ceva imposibil din câte l-am văzut eu că poate să facă sau că conceapă dl. Cîțu, n-ar fi deloc o ipoteză imposibilă” a conchis președintele GIP. 

Vezi mai mult în video: 

Și nu doar Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac au impresia că lui Florin Cîțu ”i s-a umflat capul”. De aceeași părere sunt și partenerii de la USR: RETRAGERE sprijin Cîțu. Ungureanu, USR: Abia așteptăm! I s-a umflat capul la Putere, e dispus să dea foc țării!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel