Carpathian Eagle 20. Militari din șase țări participă la Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Roxana Davidovits / Facebook Armata României
Foto: Roxana Davidovits / Facebook Armata României
Militari din șase țări participă în această perioadă la Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale Carpathian Eagle 20 (CARE 20).

Peste 130 de militari cu aproximativ 20 de mijloace tehnice din 6 țări participă în această perioadă la Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale Carpathian Eagle 20 (CARE 20).

”Alături de militarii români din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni” se vor antrena și aproximativ 80 de militari străini din țări aliate sau partenere aparținând Albaniei, Bulgariei, Greciei, Macedoniei de nord și Turciei. Scopul exercițiului este dezvoltarea interoperabilităţii în rândul structurilor participante, prin planificarea şi executarea de misiuni întrunite specifice forţelor pentru operaţii speciale, armonizarea procedurilor de lucru în mediul multinațional, toate acestea având ca finalitate promovarea securității regionale”, se arată într-un comunicat de presă. 

Exerciţiul se desfăşoară în facilitățile de instrucție ale Armatei României aparținând Centrului național de instruire întrunită ”Getica” din Cincu și ale Bazei 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel