Carnea tare, cum o faci moale, fragedă și suculentă. 4 trucuri care te vor surprinde
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Reține aceste sfaturi și trucuri data viitoare când gătești carnea acasă, pentru a o face moale, fragedă și suculentă.

Gătitul cărnii este dificil. Aroma, timpul de gătit și marinatul, toate aceste lucruri trebuie să fie ajustate în funcție de carnea aleasă. În cazul în care carnea este tare și vrei să iasă moale, fragedă și suculentă, ține cont de aceste trucuri:

1. Marinează carnea

Aproape toate tipurile de carne trebuie marinate pentru ca aceasta să absoarbă perfect aromele și să devină fragedă și moale. Pentru marinată, utilizează ingrediente acide, cum ar fi suc de lămâie, oțet sau lapte, pentru a descompune în mod eficient carnea tare. 

2. Adaugă sare

Chiar dacă nu marinezi carnea, adăugarea de sare la carne înainte de gătit este esențială. Sarea ajută la extragerea umezelii din carne și poate contribui în mod semnificativ la reducerea durității.

3. Gătește carnea la temperatura potrivită

Fiecare tip de carne trebuie gătit la o anumită temperatură. Carnea fiartă mediu se poate mesteca, în timp ce carnea prea gătită poate fi dură și uscată. Deci, utilizează un termometru, pentru a măsura temperatura cărnii în momentul preparării cărnii. 

4. Lasă carnea să se odihnească

Nu te grăbi să servești carnea imediat ce ese gata. Acordă-i suficient timp să se odihnească, pentru ca aromele condimentelor să fie absorbite în carne. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel