Data publicării:

„Carne umană - 250 de grame”, la supermarket. Ce a găsit un cetățean când a vrut să cumpere sarmale / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
freepik
freepik

Un client a descoperit un produs pe a cărui etichetă scria „Carne umană. 250 de grame: 0,99 euro”.

O situație bizară a avut loc într-un supermarket din Lünen, Renania de Nord-Westfalia. Pe eticheta unui produs scria că este carne umană. Un client pe nume Knut Thamm a intrat în magazinul Aldi Nord de pe Viktoriastrasse din Lünen. Acesta a mers la raftul cu carne și a fost uimit când a observat ce ținea în mâini, scrie tz.de.

Pe ambalaj era un autocolant mare pe care scria: „Carne umană. 250 de grame: 0,99 euro”. Textul publicitar alăturat promitea o siguranță absurdă a produselor prin „furaje care conțin medicamente și hormoni” și sublinia că acesta are în compoziție „părți fragede și gustoase de cadavre” cu mențiunea „100% cantitate” – o aluzie absurdă la nota obișnuită „100% calitate”.

Autocolante cu carne umană la Aldi: activism pentru bunăstarea animalelor sau o glumă proastă?

Knut Thamm și-a dat seama repede că autocolantul „carne umană” era un fals, așa cum a declarat pentru Ruhr Nachrichten. Cu toate acestea, a căutat printre celelalte produse, dar nu a găsit niciun alt ambalaj cu această etichetă bizară. Bărbatul s-a dus la casă cu sarmalele pe care dorea să le cumpere, dar a întors ambalajul cu susul în jos, astfel încât eticheta să nu fie vizibilă. El a spus că i-a fost frică de faptul că nu-l vor lăsa să cumpere produsul.

Rămâne neclar dacă această acțiune este o glumă proastă sau un protest al unei asociații de protecție a animalelor. La o întrebare din partea IPPEN.MEDIA, Aldi Nord nu a putut furniza nicio informație oficială. Cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a Aldi Nord a explicat că pare a fi un caz izolat: „Au fost verificate toate sucursalele din districtul Lünen și nu s-au găsit alte produse”.

În urmă cu doar câțiva ani, un mare scandal cu carne de cal a lovit mai multe lanțuri de supermarketuri. La acea vreme, alimentele declarate ca produse din carne de vită în diferite țări europene s-au dovedit a conține până la 100% carne de cal. Cu toate acestea, rezultatul a fost diferit de cel așteptat: cererea de produse din carne de cal a crescut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel