Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt: o cină delicioasă și originală
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt - o cină delicioasă și originală. Sursa - Pexels
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt - o cină delicioasă și originală. Sursa - Pexels
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt este o combinație interesantă, cu o aromă intensă . Iarna, puteți folosi caise congelate.

Ingrediente:

carne de porc - 500-600 grame,

supă de pui sau apă - jumătate de pahar,

caise - 200 grame,

iaurt natural - 250 grame,

ceapă - 1 bucată

sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei

 

Caisele proaspete pot fi înlocuite cu caise congelate sau chiar uscate. Prăjiți ușor ceapa tocată în ulei. Se pun bucățile de carne și se prăjesc încă trei minute pe fiecare parte, amestecând continuu. Adăugați bulion sau apă.

Salată de roșii, piersici și brânză. O rețetă neobișnuit de savuroasă

Lăsați să fiarbă circa 30 de minute, amestecând din când în când. Se toarnă apoi iaurtul, condimentele, caisele tăiate bucăți și se aduce din nou la fiert, la foc mic. Mâncarea finită este delicioasă. Poftă bună!

BONUS. Desert senzațional din piept de pui. Rețeta misterioasă, care i-a înnebunit pe toți

Iată rețeta unui desert spectaculos, cu un ingredient pe care niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit să-l folosească.

Când vorbim despre mâncăruri din bucătăria altor culturi, de multe ori rămânem uimiți de rețetele folosite. În realitate, aceste rețete aparțin altor culturi, de aceea trebuie acceptate ca atare, fără nicio judecată.

Vă propunem rețeta unui desert, în care veți folosi un ingredient la care nu v-ați așteptat. Vorbim despre pieptul de pui. 

Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare 

Tavuk göğsü este o budincă turcească de lapte făcută cu piept de pui mărunțit. Acest desert a fost unul dintre cele mai consumate în rândul sultanilor. Aspectul său este moale, asemănător cu cel al budincii și se servește cu un decor generos de scorțișoară.

Dacă doriți tavuk göğsü, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 pahare de lapte;

3 linguri de făină de orez,

3 linguri de amidon de porumb,

6 linguri de zahăr granulat,

1lingură de unt.

Ce trebuie să faceți

Puține ingrediente simple și printre acestea se numără și pieptul de pui. Acesta este ingredientul principal care îți taie respirația, iar rezultatul final este al unui desert, atât ca aspect cât și ca aromă.

Tăiați pieptul de pui în bucăți subțiri și fierbeți-l în suficientă apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, apoi se umezește cu apă și se stoarce. Adăugați laptele rece și puiul într-o cratiță mare și fierbeți-le timp de 10 minute.

Făina de orez și amidonul de porumb se pun într-un castron separat și se înmoaie cu laptele clocotit. Apoi adăugați amestecul de amidon în oala cu lapte și pui și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul în oală și continuați să amestecați. Când pieptul de pui devine ca o pastă, se adaugă untul. 

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Împărțiți rezultatul în pahare mici, stropiți desertul cu scorțișoară și lăsați-l să se odihnească la frigider. Desertul obținut seamănă cu o budincă. Cine are curajul să-l guste? Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel