Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot. Sursa - pixabay.com
Carne cu legume la cuptor. Pune toate ingredientele într-o pungă și cina e gata. Rețeta simplă de tot. Sursa - pixabay.com
Iată o rețetă simplă pentru masa de cină pentru întreaga familie, care se face repede și fără multe bătăi de cap.

Când nu vrei să petreci mult timp la bucătărie, dar trebuie să-ți hrănești familia, astfel de rețete te salvează. Totul este cât se poate de simplu, rapid și gustos și sățios. 

Vei avea nevoie de:


carne de porc - 1 kg,
cartofi - 900 grame,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 2 bucăți
dovlecel - 1 bucăți
muștar de masă - 1 linguriță.
muștar cu boabe - 2 lingurițe.
oțet de mere - 1 lingură.
piper negru, sare - după gust,
oregano - 2 linguri.
unt - 80 grame.

 
Modul de preparare


Taie  carnea de porc în bucăți de mărime medie. Este mai bine să iei carne cu puțină grăsime, deoarece mâncarea va fi mai gustoasă. Adaugă ceapa, tăiată în rondele, muștarul și boabele de muștar, oțetul de miere, sarea și piperul. Se amestecă și se lasă la marinat 15-20 de minute.

Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde

Într-un recipient separat, amestecă cartofii tăiați grosier, morcovii și dovleceii. Se adaugă sare, piper și oregano. Trimite carnea marinată la legume și amestecă. Acum a venit momentul să transferi carnea cu legumele într-o pungă pentru cuptor. În pungă se mai pune o bucată de unt. Leagă punga cu legume și carne și da-o în cuptorul încins la 180 de grade pentru 1 ora.

Înainte de servire se presară cu verdeață și se decorează cu legume proaspete. Toată lumea va fi mulțumită de o astfel de cină! 

Apetisantă, consistentă și foarte gustos! Rețeta este bună nu doar pentru cină, ci și pentru o masă festivă, deoarece combinația de carne și legume este un câștig în toate sensurile! Poftă bună!

 

BONUS. Mâncare din pulpe de pui și dulceață de ardei. Rezultatul te va uimi 

Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.

Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.

Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.

Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de pulpe de pui;

320 grame de ardei roșu;

100 grame de făină,

100 grame de nuci de pin,

1 ceapă albă;

ulei de măsline,

sare - după gust.

Modul de preparare  

Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.  

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.

Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel