Carmen Dorobăț, după tragedia de la Babeș: Au fost probleme. "Firmele care efectuau lucrări tehnice au refuzat intervenția"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a vorbit despre tragedia de la Spitalul "Victor Babeș", acolo unde trei pacienţi cu COVID-19 au murit la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.

„Fiecare spital care are un tir sau o unitate mobilă trebuie să se îngrijească de mentenanță și de service-ul acestor aparate. Partea tehnică ar trebui să fie mai bine reprezentată la spitale, și suportul de salarizare ar trebui să fie mai însemnat. Conducerea Spitalului de Boli infecțioase din Iași a avut o grijă deosebită cu această unitate mobilă. Partea tehnică se ocupă de mentenanță și la urgențe. Au fost probleme la începutul pandemiei, când firmele care efectuau lucrări tehnice au refuzat intervenția.

Intervenția tehnică trebuie făcută în așa fel încât să nu pună în pericol viața pacienților. Paturile trebuie folosite în funcție de puterea energetică și de tot ce înseamnă aprovizionare cu oxigen. Aceste aparate nu pot avea acea anduranță cu ceea ce se întâmplă în spital. Utilizarea aparaturii este la maxim de mai bine de un an. Aproape învățăm pas cu pas organizarea. Aceste unități mobile trebuie să aibă o atenție deosebită din partea celor care le gestionează. ATI funcționează la peste capacitate, iar orice pat este bine venit.”, a declarat Carmen Dorobăț la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Morți la Victor Babeș. Tragedia ar fi fost cauzată de un aparat de oxigen racordat în mod greșit (SURSE)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel