Carmen Brumă: E cel mai periculos. Verificați eticheta produsului înainte de a-l cumpăra!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Stefan Sandu
Inquam Photos / Stefan Sandu
Carmen Brumă a spus ce produse ar trebui să evităm să cumpărăm.

Carmen Brumă s-a referit la grăsimea hidrogenată. Grăsimile hidrogenate sau grăsimile trans sunt grăsimi care rezultă în urma unui proces chimic. Ce trebuie să știți este că mulți experți sunt împotriva utilizării acestora în alimentație. De fapt, niciun expert nu le recomandă pentru a fi consumate, nici măcar în procente mici.

Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, motiv pentru care de anul trecut există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2g la 100g grăsime.

„Cel mai periculos tip de grăsime pe care-l găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată. Așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans. Nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs conform legislației și, în general, chiar dacă are un procent mai mic de doi la sută pe suta de grame este bine să-l eviți”, a spus Carmen Brumă.

VEZI ȘI: Carmen Brumă: Aliment banal care te ajută când ești răcit sau ai gripă. Conține un aminoacid important

Carmen Brumă se referă la banala supă de pui, dar care face minuni.

„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid care se numește cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația aia nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel pentru un aport de vitamina C este senzațional”, a spus Carmen Brumă.

Cisteina este un aminoacid neesenţial ce se găseşte în majoritatea proteinelor. În contact cu aerul, aceasta se transformă în cistină (două molecule de cisteină). Cisteina se găseşte în cantităţi mari în: amarant, produse lactate, carne, peşte, soia, usturoi, ceapă, cereale integrale.

Carmen Brumă vă propune un aliment banal, dar care face minuni când sunteți răcit sau aveți gripă.

CITEȘTE ȘI: Secretul pierderii în greutate. Carmen Brumă: Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii - https://www.dcnews.ro/secretul-pierderii-in-greutate-carmen-bruma-sportul-nu-e-esential-in-ecuatia-slabirii_898229.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel