Carmen Brumă, dietă în post. Cum să nu te îngrași: Reguli, alimente recomandate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Carmen Brumă
Carmen Brumă
Într-un interviu pentru DCNews , Carmen Brumă a oferit o serie de sfaturi pentru perioada postului, când dieta se schimbă, ce alimente trebuie să consumăm și ce reguli trebuie urmate, dacă nu dorim să acumulăm kilograme în plus. 

"Postul nu este despre a te ghiftui"

"În perioada asta de tranziţie de la un anotimp la altul, organismul nostrul se simte obosit, ai deseori o stare de slăbiciune, celebra astenie de primăvară. Ca să combaţi această stare de slăbiciune, trebuie să te bazezi pe legume proaspete, cereale, pe pseudo-cereale, surse cât mai naturale de hrană, cu cat mai puţini aditivi alimentari. Multe persoane ţin post în această perioadă şi pentru că nu acordă importanţa cuvenită alimentelor - singura lor grijă este să înlocuiască produsele animale cu orice fel de produse - constată la sfârşitul postului că se îngraşă câteva kilograme. Postul nu este despre a te ghiftui şi de a înlocui toate alimentele animale cu nişte corespondenți care nu există în mod natural. Nu trebuie neapărat să mănânci carne de post, chiftele de post, pate de post, lapte de post. Am auzit că până şi ouă de post există. Ideea este să te mai şi abţii. Abstinenţa este un cuvânt de bază când vorbeşti despre regulile alimenater ale postului", spune Carmen Brumă. 

Alimente recomandate în perioada postului

Carmen Brumă a prezentat o listă cu alimentele care ar trebui să se afle în meniul nostru, dacă ne dorim ca, la finalul perioadei de post, să nu ne trezim cu câteva kilograme în plus pe cântar.

"Cei care se îngrașă în perioada postului fac exces de carbohidraţi. Trebuie să ne bazăm pe legume proaspete de sezon, varză, morcov, dovleac, ciuperci, verdețuri, roşii castraveţi, ardei. Apoi avem categoria leguminoase: fasole, mazăre, naut, linte, toată gama asta. Cerealele şi pseudo-cereale: orez integral, cus-cus, orez basmatic, arpacaş. Acestea sunt alimente care trebuie să existe în meniul fiecărei persoane, indiferent de vârstă. Cantitatea lor diferă în funcţie, activitatea fizică, compoziția corporală, de vârstă, de sex, pentru că bărbații mănâncă mai mult, au alt metabolism", a mai spus vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel