Data actualizării:
Data publicării:

Carmen Avram, despre Iohannis: "A fost primul pe care îl auzisem spunând acest lucru". Ce a urmat

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Carmen Avram, realizatoarea emisiunii "În premieră", de la Antena 3, a vorbit despre două lucruri extrem de importante care ar trebui să intereseze pe toată lumea pentru ca România să poată evolua.

Ne referim la educație și sănătate. Klaus Iohannis spunea, la început de mandat, că acestea vor fi prioritățile sale. La interviurile DC News, Carmen Avram a taxat lipsa de acțiune a președintelui.

"I-am dat toate șansele lui Klaus Iohannis, la început de mandat, și l-am iubit foarte tare la discursul de inaugurare. A fost primul pe care îl auzisem spunând: 'prioritățile mele vor fi educația și sănătatea'. Am zis: 'Slavă Domnului că vine cineva care spune că educația este o prioritate'. Au trecut prea mulți ani de atunci și nu a făcut nimic pentru educație. Dacă tura viitoare, votul meu nu va mai fi acolo, să știe că este de la educație. Noi nu educăm oamenii să iubească trecutul și tot ce ne-a lăsat el. În al doilea rând, nu mai educăm oamenii să iubească ceea ce au construit niște oameni în materie de românism. Noi nu mai cultivăm dragul de eroi. Nu mai cultivăm dragul de modele. Atâta vreme cât tu, ca stat, nu îți educi generațiile următoare să își iubească pământul ăsta...", a zis Carmen Avram la DC News.

Iată răspunsul integral:


Youtube video image

Klaus Iohannis, în 2014:

"Un al doilea capitol esenţial pe care îl avem de reconstruit este acela al marilor sisteme publice. Şi nu doar atât. Va trebui să ne uităm în perspectivă şi să ne întrebăm cum facem ca ele să funcţioneze nu doar acum, ci peste una sau două generaţii. Cu toţii spunem de ani de zile: educaţia este o prioritate. Vrem reforma sistemului sanitar. Vrem un sistem de pensii care să asigure o viaţă decentă. Deşi toţi afirmăm că ni le dorim, totuşi, de ce nu le avem? Cum se face că, deşi le stabilim ca priorităţi, educaţia şi sănătatea sunt primele care suportă consecinţele crizelor, circumstanţelor şi calculelor politice? Sunt întrebări cu răspunsuri cunoscute. Dacă azi închidem un capitol de 25 de ani şi asumăm un nou început, atunci e momentul să ne raportăm altfel şi la marile sisteme publice. Cum construim un sistem de educaţie performant şi competitiv? Cum arată un sistem de sănătate corect şi eficient? Cum facem ca România să poată plăti pensii decente pe termen lung?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel