Care sunt simptomele coronavirusului și cum se transmite. Organizația Mondială a Sănătății a adunat cercetători
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății va aduna cercetători pentru a studia coronavirusul apărut în China.

Organizația Mondială a Sănătății va aduna un grup de experți în coronavirus, miercuri, la Geneva, pentru a determina dacă situația din China este o urgență a sănătății publice mondiale și pentru a discuta soluțiile, conform USA Today.

China a înregistrat 291 de apariții ale virusului din decembrie 2019, multe dintre acestea fiind raportate în Wuhan. Cel puțin 6 morți sunt puse pe seama epidemiei. Virusul se întinde în China, dar și peste granițe, fiindcă un caz a fost confirmat în Japonia, două în Thailanda, unul în Coreea de Sud și unul în SUA.

Care sunt simptomele unui coronavirus

Coronavirus este o familie largă de virusuri care provoacă mai multe boli, de la o răceală comună la afecțiuni grave precum pneumonia sau sindromul respirator din Orientul Mijlociu și sindromul respirator acut sever (MERS și SARS). Simptomele obișnuite includ febra, tusea și dificultățile respiratorii.  În cazurile grave, infecția poate provoca pneumonie, SARS, insuficiență renală și moarte.

În ce aspecte seamănă cu Ebola, MERS și SARS

 

Coronavirusurile, Ebola și SARS sunt zoobiotice, adică se răspândesc de la animale la oameni. Ebola a fost răspândită de liliacul de fructe, care a răspândit boala la alte animale. SARS a fost transmisă de la pisica civet la oameni, iar MERS s-a răspândit de la cămile la om.

Cum se răspândește coronavirusul

 

Virusul poate să se răspândească de la animale la oameni. Cu toate acestea, poate fi transmis și prin tuse, strănut și contact apropiat cu o persoană sau cu un obiect care poartă infecția.

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

The World Health Organization will gather a panel of experts on coronavirus Wednesday in Switzerland, to determine whether an outbreak constitutes an international public health emergency and how the outbreak can be managed. Here's what to know about coronavirus.

O postare distribuită de USA TODAY (@usatoday) peIan 21, 2020 la 10:50 PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel