Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Dr. Alin Gabor: Devin hrană pentru bacterii
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Dr. Alin Gabor a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți, ce pot favoriza apariția cariilor.

Dinții necesită o îngrijire foarte corectă și o atenție deosebită pentru a-i menține cât mai sănătoși, pentru o perioadă lungă de timp. În acest sens, trebuie să respectăm câțiva pași simpli, când vine vorba de curățarea danturii, dar trebuie să ne ferim și de câteva alimente, care pot fi extrem de dăunătoare dinților și pot favoriza apariția cariilor. Doctorul stomatolog Alin Gabor a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, câteva alimente cheie pe care trebuie să le evităm, dacă ne dorim un zâmbet cât mai perfect, dar și sănătos.

"Există, pe partea de alimente, cele care conțin glucide și carbohidrați. Acestea din urmă sunt, de fapt, hrană pentru bacteriile care stau în placa bacteriană. Ele metabolizează aceste glucide și secretă acizi, acizi care topesc suprafața dentară, iar dinții devin mai predispuși la carii. Alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele, sunt aderente și stau foarte mult glucidele pe dinți. Bomboanele, de asemenea, stagnează mult timp în cavitatea bucala. Băuturile carbogazoase, de asemenea, sunt dăunătoare dinților. Din cauza acizilor, dar și glucidelor din compoziția lor, afectează smalțul dentar. Chiar și cele fără zahăr sunt un real pericol”, a spus Dr. Alin Gabor, în exclusivitate pentru Spectacola.

VEZI MAI MULTE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel