Care sunt cei 12 Zei ai Olimpului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Legendele despre Zeii Olimpului sunt cele mai populare din mitologia greacă. Cei 12 zei pe care îi vom descrie în acest articol au rămas în istorie după ce au câștigat un război de zece ani contra Titanilor, potrivit legendei. Astfel, ei au ajuns să conducă lumea în Grecia Antică undeva în jurul secolului al VI-lea înainte de Hristos.

Aceste legende au fost transmise din generație în generație mai întâi prin intermediul cărților. Norse Gods and Giants, Odiseea lui Homer, Cântul lui Ahile de Madeline Miller și The Greek Myths al lui Robert Graves sunt doar câteva dintre cele mai citite cărți.

Ulterior, filme precum Clash of theTitans, Hercule sau cele din seria Percy Jackson au contribuit și ele și au făcut legendele și mai cunoscute, așa cum este și cazul jocurilor video.

Asassin's Creed - Odyssey, God of War, 300: March to Glory ori Spartan: Total Warrior au oferit amatorilor de jocuri video șansa de a trăi experiențe memorabile în fascinantul univers al zeilor greci.

Legendele de pe muntele Olimp nu lipsesc nici din universul jocurilor de cazino. Sunt foarte multe titluri inspirate din această tematică, iarprintre cele mai „hot” se numără Olympus Glory de la celebrul provider de păcănele EGT și Gates of Olympus de la Pragmatic Play. Ambele au printre simboluri zeii greci și pot oferi premii excelente, cu precădere în timpul secvențelor speciale cu rotiri extra.

Care sunt cei 12 Zei ai Olimpului

Zeus - Despre el se spune că era regele și stăpânul muntelui Olimp, al cerului și al tunetului. A avut numeroși copii, cei mai cunoscuți fiind Atena, Apollo, Hermes, Artemis, Dionis, Hercule, Elena din Troia, Minos, Ares și Hefaistos. Simbolurile sale sunt fulgerele, stejarul, vulturul, balanța și sceptrul.

Hera - Soția lui Zeus și regina zeilor, zeița protectoare a căsniciei, familiei, căminului dar și a femeilor măritate. Era definită de coroană, rodie, păun, vacă, leul și cucul. Era în același timp răzbunătoare pe celelalte femei din viața lui Zeus.

Poseidon - Legenda ne spune că Poseidonera stăpânul mărilor, al cutremurelor și al cailor în mitologia greacă. Printre simbolurile care îl definesc sunt calul, boul, delfinul și tridentul.

Dionis - Cunoscut pentru stilul său de viață, era zeul vinului, al petrecerilor și al extazului. În același timp iubea arta, astfel că proteja teatrele, fiind pasionat de cultură.

Apollo - Era considerat zeul luminii, al zilei, al artelor și personificarea Soarelui. Și el iubea cultura și muzica, dar și poezia. Era și un profet recunoscut în acele vremuri.

Hermes - În Grecia Antică era considerat zeul comerțului și al negustoriei, dar avea și o latură negativă, motiv pentru care era văzut și ca zeu al hoților și tâlharilor. A fost cel care a inventat lira.

Artemis - Zeița virginității din mitologia greacă, a nașterii, lunii și a tuturor animalelor. A jurat că nu se căsătorește niciodată și a rămas virgină. Are un cunoscut templu în Efes.

Atena - O lideră absolută, zeița înțelepciunii, strategiei militare și a apărării. Era una dintre cele mai puternice femei din acele vremuri. Atena, cea care dă și denumirea capitalei Greciei, avea ca simboluri o ramură de măslin și bufnița.

Ares - Zeul războiului, iubea violența și vărsarea de sânge. Era neîmblânzit și avea un fizic impunător.

Afrodita - Zeița iubirii, a frumuseții și a dorinței. Era una dintre cele mai frumoase femei din acele vremuri, dar s-a căsătorit cu zeul șchiop Hefaistos.

Hefaistos - Meșteșugar al zeilor, considerat și zeul focului și al metalelor. Avea ca simboluri securea, nicovala, focul, măgarul și prepelița. În mitologia romană e cunoscut sub numele Vulcan.

Demetra- Zeița fertilității, cea care ocrotea natura, stăpânea anotimpurile și proteja agricultura. A fost reprezentată adesea prin simboluri precum grâul, torța, porcul sau macul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel