Care sunt beneficiile apei cu lămâie: 5 proprietăți principale
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Care sunt beneficiile apei cu lămâie, 5 proprietăți principale. Sursa foto: freepik.com
Care sunt beneficiile apei cu lămâie, 5 proprietăți principale. Sursa foto: freepik.com
Lămâia are proprietăți miraculoase despre care s-ar putea să nu știi.

Care sunt beneficiile apei cu lămâie? Cum se prepară apa cu lămâie? Este oare apa cu lămâie un remediu „magic”. Cine nu ar trebui să bea apă cu lămâie?

Ai peste 40 de ani? Consumă zilnic cinci băuturi și vei fi sănătoasă

Apa cu lămâie conține multe substanțe utile: potasiu, magneziu, calciu, fier, vitaminele C, A și întregul subgrup de vitamine B. De asemenea, elimină proceselor inflamatorii, îmbunătăți digestia, elimină toxinele și curăță ficatul.

În plus, lămâia este excelentă pentru bolile virale, așa că atunci când ești răcit, trebuie să consumi  cât mai multă apă sau ceai cu lămâie.

 

Cum se prepară apa cu lămâie? Care este secretul principal?

 

Pentru un litru și jumătate de apă vei avea nevoie doar de 2-3 lămâi mari. În primul rând, ar trebui să speli lămâia și să o tai în felii subțiri. Nu îndepărta coaja! 

Apoi pune toate feliile într-un recipient, apăsând ușor pe ele pentru a elibera o parte din suc. Umple  recipientul ci apă fiartă călduță și lasă-le să stea așa 2-3 ore. 

Pericolul ascuns din ceapa verde. Cine nu are voie să o consume

Nutriționiștii spun că, dacă îți propui să slăbești, atunci apa cu lămâie te va ajuta în acest sens. Cu toate acestea, dacă nu-ți plac băuturile acidulate, poți adăuga puțină miere.

Datorită acestui „elixir”, activitatea sistemului digestiv este activată și procesul de divizare a grăsimilor este accelerat.

NOTĂ: nu este recomandat să bei mai mult de două pahare de apă cu lămâie pe zi, deoarece un exces îți poate aduce daune.

Arahidele, incluse pe lista celor mai periculoase alimente din lume

Pe lângă beneficii, apa cu lămâie poate fi dăunătoare. De exemplu, ar trebui să fie băută doar printr-un pai, deoarece acidul poate eroda smalțul dinților. Apa cu lămâie pe stomacul gol va provoca o exacerbare a bolilor cronice ale tractului gastrointestinal. Prin urmare, cei care suferă de gastrită, pancreatită și alte boli ale tractului gastrointestinal ar trebui să renunțe la această idee. Nu pot abuza de o astfel de băutură și de cei care au probleme cu vezica urinară sau au alergii.

Uleiul de rozmarin promovează creșterea firelor de păr. Folosește-l dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă

În orice caz, înainte de a bea apă cu lămâie, trebuie să consulți medicul. Nu este sigur să iei o astfel de decizie pe cont propriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel