Care este cea mai mare realizare a lui Băsescu, în opinia sa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu susţine că cea mai mare  realizare a sa ca preşedinte a fost faptul că a înţeles ororile anilor 90. Băsescu consideră că în mandatul său a realizat necesitatea de a reforma statul cu totul, nu o trecere de la comunism la capitalism.

"Uitaţi, nu am să-mi fac un bilanţ acum. Pentru că este prea devreme. Să-mi termin cel de-al doilea mandat şi o să-l fac. Dar cred că cel mai important lucru este legat de faptul că am înţeles eroarea anilor 90. Nu mă refer aici paradoxal la celebra condamnare a comunismului. E un lucru mai grav pentru fiecare român - lucrul pe care l-am înteles, şi anume că în anii 90 şi prima parte a anilor 2000 am încercat să transformăm sistemul comunist în unul capitalist limitându-ne doar la modificarea legilor. Şi nici asta corespunzător. Ce am înteles după un timp sau la finalul celui de-al doilea mandat e că statul nu poate deveni funcţional dacă încercăm ca pe instituţiile vechiului sistem să le dăm legi democratice sau capitaliste. Trebuie schimbate profund instituţiile", a declarat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că deşi nu este la ora bilanţului, mai are obligaţii, speranţe şi convingeri.

"Deci zic eu, că încă nu sunt la ora bilanţului, încă sper să mai fac câteva lucruri care să modifice instituţiile statului în profunzime (...) Mai am destul, mai am destul. Mai am şi obligaţii, şi speranţe şi convingeri. Sper să se împlinească toate. Să-mi fac obligaţiile, să-mi împlinesc speranţele, şi convingerile să se adeverească", a mai precizat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel