Data actualizării:
Data publicării:

Care este cea mai importantă masă a zilei?

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Care este cea mai importantă masă a zilei? / Foto: Pixabay, de Hasman
Care este cea mai importantă masă a zilei? / Foto: Pixabay, de Hasman

Află în articol care este cea mai importantă masă a zilei.

Alegeri prezidentiale 2024

Micul dejun este adesea descris ca fiind cea mai importantă masă a zilei, dar sărirea peste această masă de dimineață este într-adevăr dăunătoare sănătății? Cercetările mai noi sugerează că acest lucru poate să nu fie atât de rău pe cât credem mulți dintre noi, scrie Medical News Today.

Micul dejun înseamnă literalmente „să întrerupi postul”. Este prima masă a zilei după o perioadă în care nu ai mâncat peste noapte. Micul dejun și-a câștigat titlul de cea mai importantă masă a zilei în anii 1960, după ce nutriționistul american Adelle Davis a sugerat că, pentru a te menține în formă și a evita obezitatea, ar trebui „să mănânci micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un sărac.”

Deși aproximativ 15% dintre oamenii din Statele Unite sar în mod regulat peste micul dejun, mulți încă cred că este cea mai importantă masă a zilei. Micul dejun oferă organismului nutrienți importanți, pentru a începe ziua cu energie. Mulți cred, de asemenea, că poate ajuta la pierderea în greutate.

Dar este micul dejun cea mai importantă masă a zilei?

Ca și în cazul majorității lucrurilor din nutriție, răspunsul este complex. În timp ce unele cercetări sugerează că săritul peste micul dejun nu este dăunător, alte cercetări sugerează contrariul.

Consumul de mese și gustări regulate, inclusiv micul dejun, oferă mai multe oportunități pe tot parcursul zilei de a oferi corpului energia și nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa optim. Cu toate acestea, atâta timp cât o persoană își poate lua nutrienții în timpul altor mese, micul dejun poate să nu fie cea mai importantă masă a zilei. Cele mai multe dintre beneficiile pretinse ale micului dejun sunt derivate în principal din studii observaționale, care nu pot dovedi cauza și efectul.

De exemplu, o revizuire sistematică din 2021 a 14 studii observaționale a constatat că cei care iau micul dejun de șapte ori pe săptămână au un risc redus de: boli de inima, diabet, obezitate, tensiune arterială crescută, accident vascular cerebral, obezitatea abdominală, deces cauzat de sistemul cardiovascular, colesterol crescut al lipoproteinelor cu densitate joasă (LDL).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel